Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katıldığı bir söyleşide kullandığı skandal sözlere tepki göstererek “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) tebliği ile kendi partisini karşılaştırmak nasıl bir hadsizliktir. Siyasi çıkarların için Peygamber Efendimizin adını ağzına alma” uyarısında bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Bordum’da katıldığı bir söyleşide partisinin ulaştığı kişi sayısını Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in 1 yıllık tebliği sonucu ulaştığı kişi sayısı ile karşılaştırarak, "Mekke'de tebliğde bulunduğu zaman kaç kişi Hz. Muhammed'e biat etti? Bir yılda ancak 40 kişiyi buldu. Biz hiç olmazsa 40 bin kişiyi bulduk. Hz. Muhammed'den çok ileri bir noktadayız" sözlerini sarf etmişti. Bu skandal sözlere sert tepki gösteren Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, “Sayın Perinçek haddi aşan bu sözlerinizden dolayı derhal bütün Müslümanlardan özür dileyin. Peygamber Efendimiz’in (sav) misyonu ve amacı ile sizin partinizin misyonu amacı arasında dağlar kadar fark vardır. Bu nasıl bir benzetmedir. “Hz. Muhammet’ten çok ileri bir noktadayız” ne demek? Bu talihsiz açıklamaların sürçü lisan olduğunu düşünüyor ve Doğu Perinçek’i derhal özür dilemeye davet ediyorum” dedi. 

Şanal, “Siyasi rant hesaplarınız için, güzel dinimizi, Peygamber Efendimiz’i (sav) siyasi söylemlerinize malzeme yapamazsınız. Hele hele onunla kendinizi hiç karşılaştıramazsınız. Böyle bir hata yaptığınızda bu milletten cevabını da alırsınız. Bu millet dinine Peygamberine yanlış yapanları asla unutmaz ve gereken tepkiyi de dinimizin öğütlediği aklıselim ve nezaket çerçevesinde vermesini gayet güzel bilir”şeklinde belirtti. (Haber Merkezi)