M.BURAK YALÇIN
İl Genel Meclisi Aralık ayı dördüncü toplantısı gerçekleştirdi.
Dün Sami Odabaş başkanlığında yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.
Toplantıda Aile ve Engelliler Komisyonuna havale edilen, okul dışında Rehberlik Araştırma Merkezinin(RAM) çalışma alanları nelerdir? Uygulanan projeler nelerdir? Kazanımlar neler olmuştur? Sürdürülen projeler var mıdır? konuları ile ilgili Komisyon Başkanı Arif Çamiçi hazırlan raporu meclisin bilgisine sundu.
 Rehberlik Araştırma Merkezinin 1984 yılında kurulduğunu belirten Arif Çamiçi, hazırladığı raporda şu ifadelere yer verdi: “RAM’ın görevleri, engelli çocukları incelemek ve incelenen çocuklar için uygun eğitim ortamları önermek; Özel Eğitim Okulu, Özel Eğitim Sınıfı ve ilgili kurumlara yerleştirmek. İlk ve ortaöğretim kurumlarını belirli plan ve programlar dahilinde ziyaret etmek. Yönetici ve öğretmenlere rehberlikte bulunmak. Engelli ve Psikolojik Problemleri olan çocukları incelemek, aileler ile görüşmek ve onlara danışmalık yapmak. Psikolojik nedenli problemlerle veya özür nedenlerine bağlı olarak gelen çocuklara danışma ve terapi hizmetleri sunmak. Okullarda görevli Rehber Öğretmenlerle işbirliği yapmak, Rehberlik çalışmalarının etkinliğini artırmak amacıyla toplantılar düzenlemek. Engelli çocuklar için incelemeler yapmak, ihtiyaç görülen okullarda Özel Eğitim sınıfı açılması yönünde ilgili kurullara teklifte bulunmak. Rehberlik ve Özel Eğitim konularında araştırmalar yapmak; öğrenci,veli Öğretmen ve okul yönetimlerine yönelik broşür. Kitap vb. hazırlamak ve dağıtmak. İlgili kurum ve okullarla işbirliği yapmak. Özel Eğitim ve Rehberlik konularında toplantı, konferans, kurs ve seminerler düzenlemek.”


RAM’ın projeleri kapsamında Almanya ve İspanya’da pedagojik kültürel ve dil eğitim projesine katılım sağladığını da aktaran Çamiçi, “Bende Varım Projesi kapsamında 9 bağımsız ana okulunda 27 seminer gerçekleştirildi. Veli ve eğitimcilere “Bende Varım” projesi anlatıldı. RAM’ın yapmış olduğu çalışmalarda yararlı veriler alınmış olup, iki yıl içerisinde 65 kişi üzerinde başarı sağlanmıştır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi