Barış Pınarı Harekatı sonrası hayatın hızla normale döndüğü Rasulayn'da, posta, kargo, bankacılık vb. hizmetleri sunacak olan PTT Mobil Şubesinin açılışı gerçekleştirildi.

Yeniden inşaat süresi devam eden Resulayn'da yeni bir hizmet daha hayata geçti. Suriye'de Barış Pınarı Harekatı'yla terörden temizlenen Rasulayn'da seyyar PTT şubesi açıldı.

Barış Pınarı Harekatı'yla terörden temizlenen Suriye'nin Resulayn şehrinde açılışı yapılan seyyar PTT şubesinden ilk mektubu Çorumlu komutan Kıdemli Başçavuş Fatih Abalı gönderdi. Bölgede görevli Komutan Fatih Abalı ilk mektubu İskilip'teki ailesine gönderdi.

Buradaki insanlara mutluluk, huzur, barış ve sağlık getirdiklerini söyleyen Çorumlu komutan Kıdemli Başçavuş Fatih Abalı, “Biz Türk olarak mazlumun her zaman yanındayız. İlk mektubu göndermek bana nasip oldu. Çocuklarım akşam beni evde izlerse çok mutlu olacaklar, çok sevinecekler. Bunun için de siz değerli basın mensuplarına çok teşekkür ederim” dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve beraberindeki heyetin katıldığı açılışta, Rasulayn Hastanesi’ne bağlı kadın doğum ve çocuk klinikleri de ziyaret edildi. İlçede ayrıca, Nukra İlköğretim Okulu'nun da açılışı yapıldı. Vali Erin ve heyeti, 180 öğrenci, 13 eğitmenin yer aldığı 13 sınıflık okulda gezerek, incelemelerde bulundu. Daha sonra, tadilatı devam eden Rasulayn adliyesini de ziyaret eden heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Erin, "Rasulayn'da hizmet edecek hakimler, savcılar, doktorlar ve öğretmenler mülakatlardan geçerek seçiliyor" dedi. 

Harekatta teröristlerden temizlenen diğer ilçe Tel Abyad'da da seyyar PTT şubesi ve tadilatı biten okullar açılmıştı. Ceylanpınar ilçesi karşısındaki Suriye topraklarındaki Rasulayn 12 Ekim, Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad da 13 Ekim 2019'da terörden arındırılmıştı.      

Editör: Haber Merkezi