Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, "Glütensiz Üret Sağlıklı Tüket" projesi kapsamında kurulan glütensiz mutfağı ziyaret etti.

Glütensiz mutfakta üretilen yiyecekleri inceleyen Alkan, Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ve Glütensiz Mutfak Şefi Süleyman Engin'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir’in yeni görevini kutlayan Rektör Alkan, Üniversite olarak Çorum Çölyak Derneği’nin yaptığı etkinliklere destek sağladıklarını ve bundan sonra da imkanlar doğrultusunda destek olacaklarını belirtti. Glutensiz ürünlerin test edilmesi, çölyak hakkında fikir alışverişi ve ortak yapılabilecek faaliyetlerin değerlendirilmesi ile devam eden ziyarette Glutensiz Şef Süleyman Engin ile yakın olarak ilgilenen Rektör Alkan, Şef’in görev yaptığı Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü hakkında bilgi aldı. Ayrıca, Hitit Üniversitesi olarak glütensiz un üzerine ciddi bir AR-GE çalışmalarının olduğunu ifade eden Rektör Alkan, gerek bu çalışmaları, gerekse bundan sonra çölyak ile ilgili yapılacak diğer projeleri görüşmek üzere Şef Süleyman Engin’i üniversiteye davet etti.

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Demir ise Hitit Üniversitesi ile birlikte yaptıkları etkinliklerin, derneğin gücüne güç kattığını kaydetti.

Kentteki yöneticilerin çölyak hastalarına değer verdiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Demir, "Bu desteği birçok ilde görmek mümkün değil. Onların verdiği destekle ilimizi çölyak açısından daha güzel yerlere getireceğiz." dedi. 
Ziyarete, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban ve akademisyenler katıldı.(Haber Merkezi)