Hitit Üniversitesi’ndeki akademisyen kadrosunda aynı soyada sahip en az 10 çiftin olması sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde gündeme geldi. 

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “Eğer bir kişi çıkıp haksız yere işe adam alıyorlar derse ben hesap vermeye hazırım. Burada liyakat sistemi var. Akademisyenlerin meslektaşlarıyla evlenmesi veya aynı okulda görev yapması normal” diye konuştu.

AKADEMİSYENİN MESLEKTAŞI İLE EVLENMESİ NORMAL
Rektör Alkan, üniversitenin başarısının konuşulması yerine bu tarz şeylerin konuşulmasının incitici olduğunu belirterek, Sözcü’ye şu açıklamalarda bulundu: “Bir sürü başarımız var, 12 yaşında bir üniversiteyiz ve adımız hiçbir kötü duruma karışmadı. Akademisyenin meslektaşı ile evlenmesi doğaldır. Bizde de genelde böyle oldu. Başarılarımızı konuşmak yerine bu tarz şeyleri konuşmak bizi çok incitiyor. Buraya giren insanların hiçbiri eşinden dolayı alınmış değil. Buraya çalışanlar liyakatla alınıyor.

KENDİ EKMEĞİMİZİ ÜRETTİK, KONUŞULMADI
Eğer bir kişi çıkıp haksız yere işe alıyorlar derse ben hesap vermeye hazırım. Yayın sayımızı on katına çıkardık, eklerimizi artırdık. Kurulacak bilim üssü çalışmaları için Antartika'ya gittik. ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' kapsamında kendi ekmeğimizi ürettik. Ama bunların hiçbiri konuşulmadı.

İdarecinin özel bir yakınlığı olması, bir idarecinin herhangi birini kayırması ya da gerek olmayan bir kadroya yakınını alması problemdir. Üniversiteye gelenlere ‘evlenmeniz yasaktır’ dememiz mümkün değil. Küçük bir ilde başarılar elde etmeye çalışıyoruz ve bunlarla gündeme geliyoruz ve bu bizi üzüyor.”
 

Editör: Haber Merkezi