Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ile birlikte “Akademik Teşvik Ödeneği” puanları esas alınarak Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) 2019 Raporu’na göre sıralamaya dâhil olan 50 Fen Edebiyat Fakültesi arasında 12’nciliğe yükselen Fen Edebiyat Fakültesi’ni ziyaret ederek öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, Fakülte bünyesinde yapılan çalışmalara ve elde edilen diğer başarılara ilişkin bilgiler vererek desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a ve gerçekleştirilen başarılı çalışmalardaki emeklerinden dolayı fakülte öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise konuşmasına, insanların bazı şeyleri olmadan yaşamlarını sürdürebileceklerini, ancak tarihini ve dilini, yerli ve milli insanlardan öğrenemediği sürece ayakta kalamayacaklarını ifade ederek başladı. 
Geleceği daha iyi yönlendirme adına geçmişin son derece iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Alkan, bu anlamda Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Arkeoloji ve Antropoloji bölümlerinin büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.
Özellikle son iki yıldır Türkiye’de üniversitelere tercih ve kaydolma sürecinde düşüşün olduğunu ve bunun yansımasının Hitit Üniversitesi’ne de olduğunu, ancak konuya özel ilgi gösterilerek farklı çözüm önerileri getirilerek bu konuda önemli başarılar elde edildiğini belirten Rektör Alkan, öğrencilerin fazla rağbet göstermedikleri bölümlerdeki öğretim elemanlarının ilgi alanları doğrultusunda farklı alanlara yönlendirilerek çözüm üretilmeye çalışıldığını ifade etti. 

Bunlardan birinin yetkin öğretim elemanlarının ilgi alanları doğrultusunda uygulama ve araştırma merkezlerine yönlendirilmesi olduğunu belirterek, bu doğrultuda yapılan uygulama ile öğretim elemanlarının Arıcılık ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Karadeniz Arkeolojisini Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğünde önemli çalışmalara imza attıklarını vurguladı.
 

REKTÖR ALKAN ÖĞRETİM ELEMANLARI İLE VEDALAŞTI
Üniversitede bugüne kadar akademik ve idari personelle hep birlikte omuz omuza vererek YÖKAK, Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme (ADEK), Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Belgelendirmesi (MÜDEK), Personel Belgelendirme Akreditasyon Standardı Belgelendirmesi (TS EN ISO/IEC 17024), Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları Akreditasyon Standardı Belgelendirmesi (Kemik İçi Dış İmplantlar için Dinamik Yükleme Deneyi) (TS EN ISO/IEC 17025:2012), Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi (ISO 19001:2015) gibi kalite/akreditasyon belgeleri başta olmak üzere pek çok değerlendirme sürecinin başarıyla tamamlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde verdikleri değerli katkılarından dolayı tüm öğretim elemanlarına ve idari personele teşekkür etti.
Rektör Alkan sözlerini şu ifadelerle tamamladı: 
“Görevimizin son dönemine girmiş bulunmaktayız. Önümüzde kısa bir süre kaldı. Görevimizin son gününe kadar üniversitemiz için bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları aynı gayret ve şevk içerisinde sürdüreceğiz. Yeni görevi devralacak arkadaşımızın yapılan bu çalışmaların üzerine daha güzel çalışmalar ekleyeceğine ve sizlerin de bugüne kadar yaptığınız nitelikli çalışmaların bundan sonrasında da artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi