Çorum'da otoparkın kulübesinde çıkan yangında yaralanan genci alevlerin arasından tek başına çıkaran 24 yaşındaki Ayşe Bilgi, "Onun yerinde benim kardeşim de olabilirdi. Kahramanlık olsun diye bir şey yapmadım, sadece insanlık görevimi yaptım." dedi.

Yeniyol Mahallesi'ndeki bir otoparkın kulübesinde çıkan yangında ağır yaralanan Emrah Kara'ya ilk müdahaleyi yapan Ayşe Bilgi, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Ailesi tarafından işletilen otoparkın yakınındaki restoranda çalışan Bilgi, bir kişinin iş yerine gelerek, yardım istemesi üzerine dışarı çıktığını söyledi. Yangını öğrendiğinde iş yerindeki bir havluyu ıslatarak kulübeye koştuğunu ifade eden Bilgi, şunları kaydetti:

"Dükkana arkadaşın birisi gelip, 'arkadaşım yanıyor' dedi. Ben de hemen bir havluyu ıslatarak arka tarafa koştum. Kulübenin içinde dumanlar vardı. İlk baktığımda içeride kimseyi göremedim. Sonradan fark edince onu dışarıya çıkarmaya çalıştım. Kollarının altına girerek tek başıma kapıya kadar sürükledim. Bu sırada arkadaşları geldi zaten. Onlarla birlikte dışarı çıkardık. İlk yardım yaptılar. Ben içeri girdiğimde çevredekilerden yardım eden olmadı. İlk ben girdim. Arkadaşları vardı. Zaten bizim lokantaya da geliyordu. Durumu çok kötüydü, ellerinde yanıklar vardı. Dumandan her tarafı simsiyah olmuştu. İlk başta tanıyamadım, sonra çıkardım. Tanıdığımız birisiydi ama ilk başta tanıyamadım. Bayağı yanıkları vardı." 

Bilgi, "Herkes yaptığımın kahramanca ve örnek bir davranış olduğunu söylüyor ama ben şu anda biraz vicdan azabı çekiyorum. Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim. Çocuk için çok üzgünüm." dedi.

-  "Böyle bir evlada sahip olduğum için gurur duyuyorum"

Genç kızın annesi Hatice Çamoğlu da lokantada çalıştıkları sırada olayı duyduklarını, etrafa baktığında kızını göremediğini ancak daha sonra kulübeye gittiğini öğrendiğini belirtti. 

Yangının çıktığı kulübeye gittiğinde kızını gördüğünü anlatan Çamoğlu, "Böyle bir evlada sahip olduğum için gurur duyuyorum. Rabbim herkese böyle bir evlat nasip etsin. O anı da asla bir daha yaşamak istemem. Allah kimseye göstermesin." diye konuştu. (AA)

- Belediye Başkanından ziyaret

Belediye Başkanı Zeki Gül, kulübedeki yangında yaralanan otopark çalışanı Emrah Güvenç'i kurtaran Bilgi'yi ziyaret ederek, davranışından dolayı teşekkür etti.

"O kadar erkek seyretmiş ama sen cesaretle kendini alevlerin içine atmışsın. Seni bu hareketinden dolayı tebrik ediyoruz." diyen Gül, "Allah senden razı olsun. Sıhhat ve afiyet versin. Müslüman Türk milletini, diğer milletlerden ayıran en önemli özellik budur. Kendisi için değil hep başkası için çalışan kahraman evlatlarımız var. Bu bizim milletimizi millet yapan en önemli özelliktir. 'Bir başkasının yavrusu beni ilgilendirmez' demiyor. Başkası için kendisini feda eden yavrumuzu tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bilgi ise sadece insanlık görevini yaptığını vurgulayarak, "Yaptığım davranışı her yerde yazmışlar ama ben çok utanıyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Onun yerinde benim kardeşim de olabilirdi. Kahramanlık olsun diye bir şey yapmadım, sadece insanlık görevimi yaptım."

Bu arada yangında ağır yaralanan otopark çalışanı Emrah Güvenç'in, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından Ankara'daki bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

 Yeniyol Mahallesi'ndeki bir otoparkın kulübesinde dün henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmış, yangına müdahale etmeye çalışan otopark çalışanı Emrah Güvenç (20) yaralanmıştı. Yakındaki lokantada çalışan Ayşe Bilgi tarafından kulübeden yaralı şekilde çıkarılan Güvenç, ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

Editör: Haber Merkezi