Çorum Sağlık Müdürlüğünün sağlık çalışanlarına yönelik dört gün sürecek "Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde İletişim ve Empatik Yaklaşım" eğitimi başladı. 

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimde, sağlık çalışanlarına kişisel gelişim uzmanı Kaan Uğur Yücekent tarafından temel iletişim bilgileri verilecek. 

İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) teknik destek programı kapsamında desteklendiğini söyledi. 

Eğitim ile sağlık çalışanlarının hem kurum hem de hastalarla etkin şekilde iletişim kurmalarını sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Sobacı, "Müdürlüğümüze bağlı tüm sağlık çalışanlarımıza koruyucu sağlık hizmetlerinde etkili iletişim için gerekli olan kendini ifade etme, dinleme, ikna ve empati kurma becerilerini kazandırmak, kişisel farkındalığı artırmak, mesajların etkin iletilmesini, iletişim kopukluklarının azaltılmasını sağlamak amacıyla eğitim programı gerçekleştiriyoruz. Eğitimle aynı aynı zamanda sağlık kurumumuzun yapısını, örgütlenişini ve sağlık hizmeti sunumunu geliştirmeyi hedefleyen eğitimler 19 Nisan'a kadar devam edecektir." ifadelerini kullandı.