Gelecek Partisi Çorum İl Başkanı Gökhan Külcü, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadı.

“Pandemi şartlarında her gün canlarını ortaya koyarak hizmetlerini yürüten sağlık çalışanlarının bir çeşit terör saldırısına maruz kalmaları yüreğimizi yaktı.” diyen Külcü, adli makamları göreve davet etti.

Külcü, “Sağlık çalışanlarının güvenliğinin bile sağlanamadığı skandal görüntüler hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Fahrettin Koca, en fazla; “Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu.” diyebildi. Ancak olay bu kadar basit değildi elbet. Görüntülerde canlarını kurtarabilmek için kapıya sedyeler yığan, kapının açılmaması için kendilerini siper eden sağlık çalışanlarının içler acısı görüntüsü bizi derinden yaraladı. Sağlık çalışanlarının düştüğü durum içimizi yaktı. 

Büyük bir skandalın yaşandığı bölgenin mülki amirleri olayın vahametini örtmekle meşguldü. “Hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden önlendi” sözleriyle trajediyi normalleştirme derdine düşmüşlerdi.Gelecek Partisi olarak saldırıya maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor tüm adli makamları göreve davet ediyoruz.” diye açıklama yaptı.