RECEP MEBET
Ankara Yolu 6. kilometrede faaliyet gösteren sanayi kuruluşları, yaşadıkları ulaşım probleminin çözümü için Ahi Evran Sanayi Kenti ve Akkent’e açılan yeni yola bağlanmak istiyor.
Yol yapım çalışmalarının sürdüğü bölgede maruz kaldıkları ulaşım sıkıntısına dikkat çeken sanayiciler, yetkililere seslenerek bağlantı yolu talebinde bulundular.
Haber Merkezimizi arayarak konuyla ilgili talep ve önerilerini paylaşan sanayiciler, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler:
“Ankara Yolu kenarındaki Yenigün Tuğla Fabrikası’ndan sağa dönüşte yapımı süren Derinçay Köprüsü, daha önce dere içinden geçmek zorunda kalan traktör, kamyon ve iş makinelerini çamurdan kurtardı.
Ahi Evran Sanayi Sitesi’ne ulaşımı sağlayacak yeni yol, aynı zamanda Akkent’e de bağlanacak. Bölgedeki ulaşım ihtiyacına cevap verecek bu yol çevredeki sanayi kuruluşları açısından da büyük önem taşıyor. Zira daha önce şehir merkezine gitmek için metrelerce uzaklıktaki Greyder Ayakkabı Kavşağı’na gidip dönmek zorunda kalan araçlar, böylece sağlıklı bir ulaşım hattına kavuşacak.
Öte yandan söz konusu yerdeki sanayi kuruluşlarının asıl beklentisi, yapımı süren yeni hatta bağlanan 400 metrelik toprak yolun iyileştirilerek trafiğe açılması. İmarda işaretli olan bu yolun en azından stablize yapılarak Ankara Yolu’na bağlanmasıyla birlikte bölgedeki ulaşım sorunu çözülecek. Ayrıca yağışlı günlerde toprak yoldan asfalta taşınacak çamurun yol açtığı kirlenme ve bozulmanın da önüne geçilecek. Tüm bu koşullar dikkate alınarak sesimize kulak verilmesini ve bağlantı yolunun bir an önce düzenlenerek kullanıma sunulmasını bekliyoruz.”