RECEP MEBET
Çorum Belediyesi tarafından yol genişletme ve düzenleme çalışmalarının yapıldığı Cengiz Topel Caddesi’nde asfalt serimine başlandı.
Belediye Başkanı Zeki Gül dün beraberindeki heyetle Yukarı Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmaları inceledi. 

Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun ve Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin’in de hazır bulunduğu incelemeye Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ile Fen İşleri Müdürü Mikdat Yıldırım da katıldı.
Devam eden çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Zeki Gül, yaptıkları düzenlemelerle Cengiz Topel Caddesi çevresinin şehrin yeni yaşam merkezlerinden biri olacağını söyledi.
Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Gül, şöyle konuştu:


“Gülabibey Mahallemiz sınırları içinde yer alan Yukarı Sanayi Bölgemizde Belediye Meclisimizin aldığı kararla yaklaşık 4 hektarlık bir alanda imar planlaması yapıldı. Bu bölge, ilerleyen yıllarda camisi, parkı, sosyal donatıları ve konut alanlarıyla şehir içerisinde oluşturduğumuz önemli bir yaşam merkezi haline gelecek. Belediye olarak bunun altyapısını oluşturuyoruz. Bölgede rahat bir ulaşım ağının oluşması için de gerekli düzenleme ve çalışmaları şimdiden tamamlıyoruz.
Özellikle Bahçelievler, Yavruturna, Kale ve Gülabibey Mahallelerimizin bağlantı noktalarından biri olan Cengiz Topel Caddesi, Abide Kavşağı’ndan başlayıp Özdoğanlar Kavşağı’na kadar uzanan 1.640 metrelik bir cadde. 
Söz konusu 4 mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızın hastane, terminal, hal gibi önemli noktalara ulaşabilmesi için yoğun olarak kullandığı bir cadde olan Cengiz Topel’de trafik oldukça yoğun.

 

CENGİZ TOPEL’E 1.900 TON ASFALT
Önceki yıllarda Tuzcular Kavşağı’ndan Cemilbey Caddesi’ne kadar olan 500 metrelik alanda bir çalışma yapılmıştı. Buradaki mevcut yolu 35 metrelik bir yol haline getirmiştik. Daha sonra caddemizde yeniden iki etaplı bir çalışma başlatmıştık. Birinci etap, Telekom Kavşağı’ndan Küçük Abdullah Caddesi Kavşağı’na kadar olan kısımda yaptığımız çalışma; ikinci etap ise Küçük Abdullah Caddesi Kavşağı’ndan Kale Mahallesi Muhtarlığı’na kadar olan kısımda yapımına devam ettiğimiz çalışmadan oluşuyor. 
Temmuz ayında burayı basın mensuplarımızla ziyaret etmiştik. Yol güzergahında kalan 37 işyerinin yıkımını gerçekleştirmiştik. O gün Cengiz Topel Caddemizde, yapacağımız işleri basın mensuplarımız aracılığıyla hemşehrilerimize duyurmuştuk. O tarihte 35 metre genişliğe çıkaracağımızı söylediğimiz Cengiz Topel Caddesinin 615 metrelik kısmında asfalt serimine bugün başladık. Burada sadece yol genişletme çalışması yapmadık. Caddede yol genişleme çalışmalarının yanı sıra önemli alt ve üst yapı yatırımları yaptık. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüzün, Fen İşleri Müdürlüğümüzün, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzün, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün kısaca teknik müdürlüklerimizin hepsinin ayrı ayrı çalışması oldu. 
Cengiz Topel Caddesinin alt yapısını güçlendirmek, ilerde bölgenin yapılaşması neticesinde oluşacak ihtiyacı karşılamak için 560 metre uzunluğunda atık su kanal çalışması yaptık. Caddemizin içme suyu hattını da yeniledik. Orta refüjümüzdeki yeşil alanlarımız için ise damlama sulama sistemi yaptık. Cengiz Topel Caddemizin sağ şeridinde zemin güçlendirme çalışması için 4 bin 320 metreküplük kazı çalışmamız oldu. Buraya 7 bin 200 ton stabilize ve mekanik dolgu serimi yaptık. 1.000 ton asfalt serimi yapıyoruz.  


Caddemizin ikinci etabında ise Küçük Abdullah Caddesi Kavşağı ile Kale Mahallesi Muhtarlığımız arasındaki 265 metrelik kısımda zemin dolgu çalışmalarımız devam ediyor. Burada ise 2 bin 700 metreküplük bir kazı çalışması yaptık. Kazı yaptığımız alanda 3 bin 400 ton stabilize ve mekanik serimi yaptık. Buraya da 900 ton asfalt sereceğiz.  Her iki etapta caddeye toplam 1.900 ton asfalt serimi yapmış olacağız. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Cengiz Topel Caddesinin sağ şeridi, yani Telekom Kavşağı’ndan Kale Mahallesi Muhtarlığı’na kadar olan kısım tamamen yenilenmiş olacak. 
 

‘ESNAFIMIZI MAĞDUR ETMEDİK’
Cengiz Topel Caddesi’nde bordür ve kaldırım çalışmalarını da tamamlıyoruz. Caddenin sağ tarafına 2 bin metrekare bordür çekildi. 3 bin 200 metrekare karo çalışmamız devam ediyor. Sağ şeridin kaldırımı Kale Mahallesi Muhtarlığına kadar tamamen yenilenecek. 
Caddenin sol şeridinde de Kale Özel Eğitim Uygulama Okulu bahçesinin 4 buçuk metrelik kısmını yola dahil edeceğiz. Bu kapsamda okulumuzun perde duvarlarını yeniden yapacağız. 
Bölgede, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz’ün çalışmaları da var. Telekom Kavşağı’ndaki sinyalizasyon alt yapısını yeniden düzenliyoruz. Kavşak içerisinde yer alan tüm sinyalizasyon sistemini yeniliyoruz. Caddemizde düzenleme yaptığımız kısımda trafiğin daha düzenli akması için kavşak ve cep otoparkları yapıyoruz. Şehrimizin muhtelif noktalarında trafiği düzenlemek için buna benzer çalışmalarımız devam ediyor. 
Biliyorsunuz, Yukarı Sanayi’de bakırcı esnafımız vardı. Bakırcılığın Çorum'da özel bir yeri var. Bu mesleğin yaşaması için Belediye olarak desteğimizi eksik etmiyoruz. Burada kamulaştırma çalışmaları yaptığımız için yol güzergâhında kalan bakıcı esnafımızın mağdur olmaması amacıyla kendilerine Belediyemize ait eski Oto Galericiler Sitesi’ni tahsis etmiştik. Hala bir kısmı eski yerlerinde çalışmalarına devam ederken bir kısmı ise Kerebigazi'de bulunan sitede ticari faaliyetlerini sürdürüyor.”

 

MUHTARLAR DÜZENLEMEDEN MEMNUN
Cengiz Topel Caddesi’nde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Gülabibey ve Kale Mahallesi muhtarları, bölgedeki düzenlemelerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
“Caddenin güzelleşmesi sadece mahallemizi değil, tüm Çorum’u ilgilendiriyor” diyen  Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, Yukarı Sanayi’deki imar düzenlemesinden dolayı Belediye Başkanı Zeki Gül’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.
“Yolun 35 metreye genişlemesi bölgeyi rahatlatacak” diyen Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin de Cengiz Topel Caddesi’ndeki çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Gül ve ekibine mahalle sakinleri ve şahsı adına şükranlarını sundu.

Editör: Haber Merkezi