RECEP MEBET
Ulucamii emekli İmam Hatibi merhum Hafız Recep Camcı Hocaefendi, vefatının 2. yılında dualarla anıldı.
Halk arasında ‘Recep Hafız’ olarak bilinen Camcı için dün ikindi namazının ardından Ulucamii’de mevlid-i şerif okutuldu.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği mevlid programına bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayici ve işadamları ile Diyanet mensupları da katıldı.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Din Görevlileri Mustafa Gökmen, Hasan Çakmak ve Sefa Kırçı’nın yanı sıra Kerim Öztürk ve Aziz Hardal ile Türk Tasavvuf Musıkisi Sanatçısı Ender Doğan görev aldı. 

Recep Camcı’nın bestelediği ilahilerin seslendirildiği programda okunan hatm-i şeriflerin duası da yapıldı.
 

‘ÜZERİMİZDE EMEĞİ ÇOK’
Düzenlenen programda kürsüye gelen Hafız Mustafa Gökmen, hocası Recep Camcı’yı anlattı. “Üzerimizde emeği çok” dediği Camcı’nın gerçek bir gönül adamı olduğunu vurgulayan Mustafa Gökmen, “Vefatının ikinci yıl dönümünde Hocamız’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.
42 yıllık meslek hayatının 33 yılını Ulucamii’de görev yaparak geçiren Camcı’nın, Çorum halkının sevgisini kazanmış muhterem bir insan olduğunu dile getiren Gökmen, “Herşeyin bir başlangıcı ve sonu var. Recep Camcı Hocamız da vakit, saat gelince emaneti teslim etti. Cenab-ı Hakk’ın Kuran-ı Kerim’de buyurduğu gibi, Allah’tan geldik ve yine O’na döneceğiz. Önemli olan fani olan dünyada hoş bir sada bırakmak” diye konuştu.
Çorum’un manevi şahsiyetlerinden merhum Recep Hafız için dün akşam Devlet Tiyatro Salonu’nda da bir anma programı düzenlendi.