FATİH BATTAR

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Slim Kent  (Kuruçay  bölgesinde) inşaa edilen 752 konut için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

İhalesi 21 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve Mart 2018’de temelinin atıldığı Slim Kent TOKİ’nin %40’ı tamamlandı.

Toplam 36 bloktan oluşan Slim Kent TOKİ’nin 18 bloğunun kaba inşaatının tamamlandığı öğrenildi.

Yüklenici firma yetkililerinden alınan bilgilere göre Slim Kent TOKİ’nin 2019 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

KONUTLARIN 525’İ 2+1, 206’SI 3+1

Konutların 525’inin 2+1, 206’sının ise 3+1 daireler olacağını belirten firma yetkilileri binaların özelliklerini ise şu şekilde açıkladı; “Projede cephelerde yerel ve modern mimari sentezlendi. Bina cephelerinde seramik görünümlü EPS kaplama, bina köşelerinde ve balkonlarda fiber sementfugalı kaplamalar, pencere kenarlarında ahşap görünümlü söveler ve zemin kat seviyesinde taş kaplamalar yer alacak. Projeyle yerleşim alanı; dükkânları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunuluyor.” dedi

KİMLERİN NE ZAMAN, NASIL BAŞVURACAĞI İLE İLGİLİ BİLGİ YOK

752 konutun inşaatı hızla sürerken, Çorum’da vatandaşların aklında kimlerin nasıl başvuracağı ve kura çekiminin ne zaman yapılacağı sorusu var. Kamuoyunda emekliler için yapıldığı iddiasına rağmen, edinilen bilgilere göre evi olmayan herkesin başvurabileceği öğrenildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kimlerin nasıl başvuracağı ve ne zaman kuraların çekileceği ile ilgili henüz net bir bilgi verilmezken, 2019 yılı içerisinde inşaatın tamamlanmasının ardından başvuru şartları ve kura çekimi ile ilgili Toplu Konu t İdaresi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.