MURAT ÇETİN
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Bayat İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Tuna'nın İl Genel Meclis toplantısındaki konuşmasını eleştirdi.

5 kişinin hayatını kaybettiği yangının örtbas edilmek istendiğini ileri süren Tahtasız, olayda kusuru ve ihmali olanların cezalandırılması gerektiğini bildirdi. 

İl Başkanı Tahtasız, açıklamasında şunları söyledi;  “Maddiyatın vicdanlarını gasbetmesi sonucu artık en acı olayları bile Allah’ın lütfu olarak gören zihniyeti kınıyoruz.
Çorum AKP İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Tuna’nın yaptığı açıklama vicdanları sızlatacak niteliktedir. Meclis Üyesi Ahmet Tuna, insanların yanarak can verdiği bir olayın örtbas edilmesi adına savunmaya geçmiştir. Gerçekleşen elim olayı Allah’ın lütfu cümlesiyle ifade etmesi artık vicdanların körleştiği ve karardığı anlamına gelmektedir.

Bu açıklama karşısında tepkimizi ortaya koymak istedik. Çünkü olayın ne siyasi, ne de ideolojik bir içeriği olamaz.
İnsanlar yanarak can vermişse söz bitmiştir. Olayda ihmali olanlar cezalandırılmalıdır. Giden canlarımız geri dönmeyecektir ancak bir daha bu tarz elim olayların kayıpsız atlatılabilmesi
adına önemlidir. Önerimiz kısa vadede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye birimlerini denetlemelidir. İtfaiye birimlerinin eksiklikleri giderilmelidir. Uzun vadede; itfaiye okulu açılmalı ve konusunda uzman itfaiye erleri yetiştirilmeli. İtfaiyeler AFAD birimine bağlanmalı, devlet kontrolünde olmalıdır.

Bayat İtfaiyesinin araç sayısı yeterli olabilir ancak; temiz hava solunum cihazı, ısıya dayanıklı kıyafet, eldiven, kask, çizme, kişisel hareketsizlik sensörü, içerdeki insanların tespiti için termal kamera, en önemlisi de bunları kullanabilmek için eğitimli personel olması gerekir."

Editör: Haber Merkezi