Emek Partisi (EMEP) Çorum İl Başkanı Cafer Gökmen, ekonomik krize, işsizliğe, kıdem tazminatının gaspına karşı 1 Mayıs'a katılım çağrısı yaptı.
“Sermayenin krizi işçi ve emekçilerin üzerine boca edilmeye çalışılıyor” diyen Gökmen, “Kutuplaştırma ve ayrıştırmayı ortadan kaldıracak şey, taleplerimiz için yan yana gelerek mücadele etmek, 1 Mayıs’ın birlik, mücadele ve dayanışma çağrısı olacaktır. O zaman taleplerimiz için yaygın, birleşik ve güçlü bir 1 Mayıs için kolları sıvayalım” şeklinde kaydetti.
Gökmen, tüm Çorumlu işçi ve emekçileri 1 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’da Pir Baba Parkı önünde toplanmaya davet etti.
Baskı ve hukuksuzluğun giderek arttığı bir dönemden geçtiklerini kaydeden EMEP İl Başkanı Gökmen, işçi ve emekçilerin ücretlerinin eridiğini, alım gücünün düştüğünü ancak AKP hükümetinin işçilerle alay edercesine üç öğün çay-simit hesabı yaptığını ve asgari ücretin beş kişilik bir işçi ailesine yeteceğini söylediğini belirtti.
1 Mayıs’ta başta kıdem tazminatı gaspına ve işsizliğe karşı bütün işçi ve emekçileri, işsizleri, gençleri ve kadınları bu düzene karşı işlerine, ekmeklerine ve geleceklerine sahip çıkmak için birlikte seslerini yükseltmeye çağıran Gökmen, “Grevlerin yasaklandığı, sendikal hakların yok sayıldığı bu bozuk düzene, bu kapitalist sömürü düzenine dur demek için mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)