Hakkari Yüksekova'da PKK'nın terör saldırısında şehit olan Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya dün  Sivas’ın Şarkışla ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Anne Karakaya ve bebeği için ilk olarak Hakkari’de tören düzenlendi.

 Hakkari'deki törenin ardından Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na getirilen Karakaya ve bebeği için saygı duruşunda bulunuldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Eşini ve bebeğini hain saldırıda kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, bebeğinin yastığı ile tören alanına geldi.

TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Öte yandan Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, eşinin ailesinin Şarkışla ilçesi İstiklal Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul etti.

Karakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin kendisini ziyarete geldiğini, iki saat yanında kaldıklarını, üst bölgesinden ayrıldıktan 15 dakika sonra patlamanın meydana geldiğini anlattı.

‘İKİSİNİ DE VATAN İÇİN FEDA ETTİK’

"Vatan sağolsun" diyen Karakaya, şunları söyledi: "Diyecek fazla bir şeyimiz yok. İki canımız vardı, ikisini de vatan için feda ettik. Allah milletimize, devletimize, askerimize, polisimize zeval vermesin. Biz bebek katili değiliz ama çocuğumun ve eşimin kanını yerde bırakmayacağız."

Karakaya, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda hassasiyet göstereceğine inandığını dile getirerek, "Milli Savunma Bakanımızın da öyle. Gereken şeyleri yapacağız. Devletimiz çok büyük. Allah devletimize zeval vermesin. Eşim de bu devletin, bayrağımızın altında şehit olduysa ne güzel, ne mutlu bana. En yüksek mertebede şu anda. Çocuğum daha bebekti ama yapacak bir şey yok, doyamadım. Vatana feda olsun." ifadesini kullandı. Şehit Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya dün Sivas’ın Şarkışla ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.(AA)

Editör: Haber Merkezi