Şehir içinde yeni yol açma çalışmalarımıza devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, “Mevcut yollarımızda da bakım, onarım çalışmalarını şehrin birçok noktasında devam ettiriyoruz. Bunların dışında yaptığımız yatırımların olduğu noktalara, kurumlarımızın olduğu bölgelere vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan şehrimizdeki mevcut ulaşım ağını genişletiyoruz, bir yandan da trafiği rahatlatmak için alternatif yollar oluşturuyoruz.


Çorum'un en büyük parkını ve adeta bir yaşam alanı olacak olan Kentparkımızı inşa ediyoruz. Çok az bir süre sonra hizmete açacağız. Çok büyük bir alana inşa ettiğimiz Kentparkımıza, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde ulaşım sağlaması da bizim için çok önemli. Bu amaçla hem İnönü Caddesi ve Necmettin Erbakan Caddesini birbirine bağlayan hem de Kentparkı ikiye ayıran ve caddemizde, Tarım Caddesinde asfaltlama çalışması yapıyoruz. Tarım Caddesinde 500 metre uzunluğundaki kısımda asfalt serimi yapıyoruz. Daha önce 8 metre olan caddemizin genişliğini 20 metreye çıkardık. Yol çalışmamızda,11 bin 200 ton stabilize malzeme serimi yaptık. Yolun daha sağlam ve uzun ömürlü olması için 3 bin 200 ton mekanik serimi gerçekleştirdik. Bu işlemleri bitirdikten hemen sonra da bugün 1600 ton asfalt serimi yapıyoruz. Daha önce yolumuzda ihtiyaç olan kanal, içme suyu ve yağmur suyu hatlarını tamamlamıştık. Bugün yaptığımız asfalt serimiyle birlikte Tarım Caddemizin 500 metrelik kısmını da tamamlamış olacağız. Hem Kentparkımızın girişi olan hem de İnönü ve Necmettin Erbakan Caddemizi birbirine bağlayan kısımda çalışmamızı bitirmiş oluyoruz. İlerleyen süreçte buradaki sanayi dükkânları taşınacak. Bu bölge konut ve ticaret alanı olacak. Konut ve ticaret alanlarına ulaşımın daha rahat yapılabilmesi için bu çalışmayı yapıyoruz" dedi.  
 

TARIM CADDESİ İSKİLİP CADDESİ’NE BAĞLANACAK
Belediye Başkanı Zeki Gül, "Yine buradaki çalışmamızın bir diğer ayağı da Tarım Caddesini İskilip Caddesine bağlayan çalışma. İki cadde arasında yol güzergâhında kalan kısımlarda kamulaştırma faaliyetimiz devam ediyor. Bunları kısa sürede tamamlayıp önümüzdeki işlerimizi tamamlayacağız. Arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.