M.BURAK YALÇINTurgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, Yeşilay Çorum Şube Başkanı İsmail Türker Ejder ve çok sayıda sporcu katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Yeşilay Çorum Şube Başkanı İsmail Türker Ejder yaptı.

İsmail Türker Ejder, çocukların bu toplumun geleceği olduğunu, onlar ne kadar sağlıklı olursa toplumunda  o kadar sağlıklı olacağını belirterek, “Yeşilay olarak 98 yıldır toplumu kötü alışkanlıklardan korumak için çaba sarf ediyoruz. Maalesef büyüklerimiz sizler kadar sigara konusunda bilinçli değil. Sigara içerek hem kendilerine hem de çevresindekilere zarar veriyorlar. İnşallah bu toplantıda hepiniz aydınlanacaksınız ve çevrenizi de aydınlatacaksınız” ifadelerini kullandı.

Ejder’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Hitit Üniversitesi(HİTÜ)Tıp Fakültesi Akıl ve Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emrah Karadere bağımlılığın kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlaması olduğunu söyledi.

Teknoloji bağımlılığının belirtilerinden de bahseden Emrah Karadere, “Teknoloji bağımlısı olan kişi ruhsal ve bedensel sıkıntılara rağmen teknolojiyi kullanmaya devam eder. Teknolojiyi istediği gibi kullanamazsa aksi, asabi ve öfkeli olur” dedi.

Karatepe, bağımlılıktan korunmak içinse şu önerilerde bulundu: “Yavaş yavaş ama kararlı olarak azaltın. Yerini doldurun, kullanımı azalttığınızda yeni faaliyetlere yönelin. Zararlarını sizden aldıklarını düşünün. Gerekirse uzman yardımı alın.

Teknoloji ile olan ilişkinizde de spora ve hobilere vakit ayırın. Bilgisayarınızla sırdaş olmayın. Mutlaka zamana sınırlaması koyun. Doğayla vakit geçirmenin rahatlatıcı etkinlerinden yararlanın. Telefon  yanınızda olmadan da dışarı çıkabileceğinizi unutmayın.”

Ayrıca toplantıda HİTÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Özlem Erçen Diken’de bağımlılıkla ilgili sunum yaptı.

Program sonunda konuşmacılara hediye takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi