Çorum Belediyesi’nin, 2018 yılında şehrin trafiğine nefes aldıracak yeni yollar açtığı belirtildi.


Şehirde trafiği rahatlatmak için yeni yol açma ve mevcut yollarda yol genişletme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, "2018 yılında Çorum'un trafik problemine çözüm olacak adımlar attık. Bazı bölgelerde oluşacak yoğunluğu azaltmak için yeni yollar açtık. Karakeçili'de, Gazi Caddesi ile Fatih Caddesi'ni birbirine bağlayan 25 metre genişliğindeki yolun bazı kısımlarını bitirdik. Kunduzhan, Çepni ve Çöplü Mahallelerinde yeni yollar açarak Osmancık Caddesinin trafik yoğunluğunu azalttık. Şehrin girişi olan Cengiz Topel Caddesinde trafik yoğunluğunu azaltmak için genişletme çalışması yaptık ve kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunduk" dedi.

CENGİZ TOPEL CADDESİ 35 METREYE ÇIKTI
Yoğun trafiğin olduğu caddelerden biri olan Cengiz Topel Caddesinde de çalışma yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Zeki Gül, "Tuzcular Kavşağı'ndan başlayarak Kale Mahallesi Muhtarlığına kadar olan 850 metrelik kısımda yol genişletme çalışmasını tamamlayabilmek için kamulaştırma yaptık. Bakırcılar bölgesinde 37 dükkânın kamulaştırdık. Kamulaştırma çalışmalarının ardından genişletme çalışmasına başladık ve yolumuzu genişlettik. Caddemizi 20 metreden 35 metreye çıkarttık. Alt yapı çalışmalarımızı, kaldırımlarımızı, asfaltımızı tamamlayarak 6 şeritli yol haline getirdik." dedi. 

YENİ YOLLAR YENİ YAŞAM ALANLARI
Devane bölgesinde kentsel dönüşümün hızla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye olarak buralarda yapılan imar düzenlemesi ve uygulamasına göre gerekli kamulaştırmaları yaparak yeni yollar açtık. Bu yollarla birlikte ana caddelerin yükünü hafifleterek şehir içi ulaşımı da rahatlayacak. Kahramançavuş Caddesi ve Hıdırlık Caddesi arasında 30 metrelik yol yaptık. Yolumuzun büyük bir kısmını ulaşıma açtık. İnşallah kalan kısmını da kısa sürede hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Yeni Belediye Hizmet binamızın arkasından 20 metre genişliğinde yeni bir yol çalışması yaparak Akşemseddin Caddesini,Osmancık Caddesine bağlantısını sağladık. Çöplü Mahallesi, Kunduzhan Mahallesi ve Çepni Mahallesi'nin içinden geçen bu yollarımız Çiftlik Caddesi Hıdırlık Caddesine, Akşemseddin Caddesini Osmancık Caddesi'ne bağlamış olduk. Yeni açtığımız bu yollar ile şehir merkezimizde yeni yaşam alanları ulaşacak. 2018 yılında 133 bin 985 metrekare asfalt ve beton yol yaptık. 

BETON YOL 2018’DE MALİYETİ AZALTTI
Şehrin muhtelif yerlerinde beton yol yaptıklarını ifade eden Başkan Gül, beton yolun üretim maliyeti ve sonrasında bakım onarım giderleri hesaplandığında asfalt yola göre yüzde 40 daha düşük maliyetli olduğunu belirtti. Başkan Gül, "Yaptığımız incelemeler şehrimizde uyguladığımız beton yol asfalt yola göre daha düşük maliyetli olması sebebiyle 2018 yılı yol yapım maliyetimiz de azaldı" diye konuştu.

115 BİN METREKARE KALDIRIM YAPILDI
2018 yılında toplamda 115 bin metrekare kaldırım yapıldığını ifade eden Belediye başkanı Zeki Gül, "Araç trafiğini rahatlatmak için yeni yollar yaparken yayaları göz ardı etmedik. Hem araç trafiğini düşünerek hem de yayaların konforunu planlayarak kaldırım yapıyoruz" dedi. Başkan Gül, 2018 yılında yaptıkları yol ve kaldırım çalışmasında 71 bin metre uzunluğunda bordür döşediklerini de sözlerine ekledi. 

Editör: Haber Merkezi