Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Yavuz Ünlü andın okullarda okutulmasının yasaklanmasının ardından Türk Eğitim Sen tarafından verilen hukuk mücadelesi sonucunda Danıştay’ın bu kararı bozarak andın okullarda tekrar okutulması yönünde karar aldığını belirtti.

Alınan kararın millet adına sevindirici olduğunu ve Danıştay’ın bu kararıyla milli vicdanın sesi olduğunu kaydeden Yavuz Ünlü, “Ancak alınan bu kararın ardından bazı kesimlerde rahatsızlık meydana geldiği gözlemlenmektedir. Varlığını Türk varlığına değil de FETÖ’ye PKK’ya ve türevleri terör örgütlerine armağan edenler doğal bir hazımsızlık içine girmiştir. Bu karardan rahatsız olanların muhtelif bahane ve sebepleri vardır fakat tek ortak noktaları Türk düşmanlığı üzerinde birleşmeleridir. 

Yoksa kimsenin doğru olmayı, çalışkan olmayı, küçüklere sevgi ve büyüklere saygıyı öğütleyen, yurdu ve milleti sevmeyi, yükselmeyi, ilerlemeyi hedefleyen bir ‘and’dan rahatsız olduğunu iddia edemeyiz” dedi.
Varlık gayesi emperyal güçlere uşaklık olan kimselerin, Amerikancı, Rusçu, Çinci, Arapçı olan şahısların "Ne Mutlu Türküm Diyene" cümlesinden rahatsızlık duymalarının doğal olduğunu ifade eden Ünlü, “Çünkü "Varlığını Türk Varlığına Armağan" edenler, varlığını Türk varlığına borçlu olup emperyal çıkarlar için harcayanların korkulu rüyasıdır. 15 Temmuz'da da görüldüğü gibi bu küresel uşaklar karşılarında "Varlığını Türk Varlığına Armağan" eden yiğitleri bulmuş, "Cihan yıkılsa bu cephenin sarsılmayacağını" görmüştür. Bölücü emellerini çeşitli kisveler ardında gizleyerek Türk düşmanlığına soyunanlar bilmelidir ki asil Türk Milleti vatanına, bayrağına, milli benliğine ve ‘and’ına sahip çıkarak bütün Türk düşmanlarını bir sillede yere serecektir. Tarih tekerrürden ibaretse eğer yine bir gün Türk'ün çelik yumruğu müstevlilerin ve onların yerli işbirlikçilerinin tepesine yıldırım gibi inecek, Türk'e kefen biçenleri yeryüzünden silecektir.  Bu vesile ile Büyük Türk Milletinden milli değerlerimize karşı daha hassas olmasını ve milli değerlerimizi yok sayma gafletinde bulunanları da vicdan terazisinde tartarak gerekli cezayı vermesini rica ediyoruz. Ülkü Ocakları olarak ne Türklüğümüzü haykırmaktan ne de Atatürk’e ve değerlerine sahip çıkmaktan vazgeçeceğiz. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

Editör: Haber Merkezi