FATİH BATTAR

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44.yıl dönümü nedeniyle Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

1974 yılında Türkiye’nin Kıbrıs’ta yaşanan zulme dur demek ve büyük Türkiye olmanın gereğini yerine getirmek için bir barış harekatı başlattığını belirten Belediye Başkanı Zeki Gül; “Kıbrıs’ta Türklere yapılan zulümlerin artmasıyla 20 Temmuz 1974’de Türkiye Cumhuriyeti garantörlük hakkını kullanarak Kıbrıs’ta Barış Harekatı başlatmıştı. Kıbrıs’ta askeri savunmadan ziyade insanlar kendi kendilerini korumaya çalışıyordu. Türkiye’de büyük devlet olmanın gereği olarak Barış Harekatı düzenledi ve bugün Afrin’de, Cerablus’ta, Münbiç’te olduğu gibi büyük bir kahramanlık örneği sergiledi. Askerlerimiz orada yapılan zulme son verdi. Harekattan sonra Kıbrıs halkı kendi ülkesinin bireyi oldu.” Şeklinde konuştu.

Gül, “Yavru vatan Kıbrıs’ta yaşayan kardeşlerimizin barış ve huzuru için düzenlenen Barış Harekatı'nın 44. Yıldönümünde aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyorum.” dedi

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül de ziyaretlerinden dolayı Başkan Gül ve ekibine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi