EROL TAŞKAN

İstanbul başta olmak üzere bazı büyük şehirlerde devlet eliyle uygulanan emlak desteği, Çorum'da da Turkuaz Yapı tarafından müşterilerine özel uygulandı. Kur artışındaki dalgalanma nedeniyle adeta durma noktasına gelen emlak sektörü, yeni satış sistemiyle çıkış yolu ararken, Çorum'da Turkuaz Yapı özel kampanyasıyla sektörün artışını müşterisine yansıtmama kararı aldı.

Yapılan hesaplamalara göre 60 ay vadeli satışı yapılan konutlarda, müşteri 65 bin TL civarında avantaj elde etmiş olacak.

Ülkenin içinde bulunduğu dar boğazın aşılmasında, Turkuaz Yapı olarak kendilerinin de katkı sağlamak istediklerini bildiren Turkuaz Evler Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Serkan Sabur, "Bu bir fedakarlık kampanyasıdır. Ülkemizde piyasaların ani değişkenlikler gösterdiği bu süreçte yatırımcılar olarak fedakarlık gösterip Türkiye Cumhuriyetimizin dik bir duruş sergilemesine destek olmalıyız. Biz de, Turkuaz Evler Müt. Mim. Müh. Olarak , konut kredilerinin  % 2'leri bulan vade oranlarıyla daire sahibi olmanın zor olduğunu ve bu durum için biz firmamız olarak neler yapabiliriz düşüncesi ile 60 ay 0,98 kredi oranı kampanyamızı geliştirdik." dedi.

Pek çok konuda sektörün öncüsü olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Serkan Sabur, müşterilerinin kazançlarını artırmak için geliştirdikleri pazarlama modeliyle, piyasaların risk payını üzerlerine alıp, müşterilerinin kazançlarına katkı sağladıklarını duyurdu.

"Firmamız  daha önce olduğu gibi bugün de farklı bir kampanya ile sektörünün öncü firmalarından biri olmayı hedefliyor. Gayrimenkul geçmişte olduğu gibi ülkemiz de en kazançlı yatırım olma özelliğini, özellikle bu dönemde daha çok gösteriyor. Bu kampanya ile gayrimenkule yatırım yapan halkımızın kazançlarını artırmanın haklı gururunu yaşıyoruz." diyen Sabur, 200 bin TL'lik bir daire için çıkardığı hesapta, kampanyasız kredi oranının 1,98 olduğunu, kampanyalı oranın ise 0,98 olduğunu hatırlattığı açıklamasında, normal kampanyada aylık ödeme tutarının 5 bin 478 TL olduğunu, kampanyalı aylık ödeme de ise bu miktarın 4 bin 424 TL olduğunu bildirdi.

Normal kampanyada ödenen faiz tutarı 128 bin 703 TL olurken, kampanya dahilinde ödenen faizin ise 65 bin 480 TL olduğunu aktaran Serkan Sabur, kampanyasız kredide ödenen toplam tutarın 328 bin 703 TL olduğunu, kampanya ile yapılan alışverişte ise bu miktarın 265 bin 480 TL olduğunu anlattı.

Her iki model arasındaki farkın aylık 1,054 TL olduğunu, toplamdaki kârın ise 63 bin 240 TL olduğunu bildiren Sabur, ödeme planında bir asgari ücretlinin 3,5 yıldaki gelirinin müşteriye kazandırıldığını söyledi.

 Serkan Sabur, her zaman yatırım aracı olarak kabul gören konutların bu kampanya ile cazip bir yatırım olma özelliğini koruduğunu ifade ettiği açıklamasında, Turkuaz Yapı güvencesiyle konut sahibi olmak isteyen herkesi bu kampanyaya katılmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi