EROL TAŞKAN

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’la görüşüp derdini anlatmak için 3 saat beklediğini ancak görüşemediğini anlatan Canan Candan, Bakan’dan haber beklediğini söyledi.

Bakan’ın yakın korumalarına durumunu anlattığını söyleyen Canan Candan, Bakan Çorum’dan ayrılmadan görüşmek istediğini ifade ederek, gazetemiz aracılığı ile Bakan’a ulaşmayı hedeflediğini, durumundan haberdar etmek istediğini anlattı.

Çaresiz bir durum içerisinde yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Canan Candan, beyninde tümör bulunduğunu, tedavisinin devam ettiğini söyledi. Candan, içinde bulunduğu durumu şu sözlerle özetledi, “70 yaşındaki yaşlı babama bakmak için İstanbul’dan Çorum’a babamın yanına geldim. Sarılık Köyü’nde halama ait iki göz evde kalıyoruz.  Şimdi halam evden çıkmamızı istiyor. Kendimize ait el kadar bir arsamız olsun üzerine iki göz bir ev yapalım derdi içerisindeyiz.

Bakan’ın Çorum’a geleceğini öğrendiğimde sesimi duyurabileceğimi düşündüm, dertlerimizin çözüme kavuşacağını umdum. Valiliğin önünde üç saat bekledim, korumalara söyledim, alacaklarını söylediler ama içeri almadılar. Ben bir kadın başıma çaresiz kaldım. Sayın Bakan’la görüşme imkanı bulursam, sesimi duyurabilirsem, dertlerimize çare olacağına inanıyorum. Bir Bakan’a ulaşmak, sesimi duyurmak bu kadar zor olmamalı. İnşallah sesimi duyarlar, benimle irtibata geçerler. Benim tek isteğim, başımızı sokacak iki göz bir ev olsun, başka bir şey istemiyorum.”