EROL TAŞKAN
Son iki gün içerisinde sosyal medyada yayılan, "Doğu Türkistan'da 3 bin 114 soydaşımız topluca idam edildi" başlıklı haberlerin yalan haber olduğu ortaya çıktı. 

Vicdanlarda zaten büyük bir yara olarak duran Doğu Türkistan, yayılan bu haberlerle yüreklerde tekrar kanamaya başladı. Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, hafta sonu yaşandığı belirtilen toplu idam haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

Söz konusu haberleri asparagas olarak nitelendiren Seyit Tümtürk, gazetemiz aracılığı ile tüm Çorumlular'a selam ve sevgilerini gönderdiği konuşmasında, Doğu Türkistan'da yaşanan katliamların değil 3-5 bin 300 binleri bile çoktan aştığını, ancak bu son paylaşımların gerçekle alakası olmadığını dile getirdi.

Bu paylaşımların niyeti ve kaynağını bilmemekle birlikte, belirli mahfiller tarafından toplumda infial oluşturmak için düzenlenebileceğini, Çin istihbaratı tarafından Türkiye'deki Doğu Türkistanlılar'ı ve Türk Milleti'ni tahrik amacıyla oluşturulabileceği gibi, hükümeti zora sokmak amacı da taşıyabileceğini bildiren Tümtürk, konuyla ilgili olarak şunları söyledi, "Doğu Türkistan'da büyük bir katliamın varlığı doğrudur ve biz bunu tüm dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Son bir kaç gündür cumartesi 3 bin 114, pazar günü 5 bin kişi idam edildi gibi paylaşımlar arttı. Doğu Türkistan'da yaşanan idamların ve toplu katliamların sayısı 3-5 binle sınırlı değil, 300-500 binleri bile aşmış durumda. Ancak biz, tüm olup bitenleri doğru bilgilerle duyurmak zorundayız. Doğu Türkistan konusu bazı mihraklar tarafından yalan haberlerle de sunuluyor. Doğu Türkistan gerçeğini ortaya koymak için yalana gerek yok, çünkü olup biten gün gibi aşikar. Biz ne aldanacağız, ne de aldatacağız, doğru olup, doğru bilgilerle davamızı savunacağız. Bu haberler ne yazık ki Doğu Türkistan üzerinden Türkiye'de kargaşa çıkarmaktan tutun da, Türkiye'yi zor duruma sürüklemek için yapılan maksatlı oyunlardan başkası değildir. Biz Doğu Türkistan mücadelemizi doğru haberler ve doğru bilgiler üzerinden yürütmeye ve tüm dünyayı bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Editör: Haber Merkezi