RECEP MEBET
Vakıf Haftası dolayısıyla önceki akşam Ulucamii bahçesinde 1.000 kişilik iftar yemeği verildi.
Programa Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Personel Şube Müdürü Harun Albayrak, Yapı İşleri Şube Müdürü Özkan Öner, Hayır İşleri Şube Müdürü Hacı Mehmet Aykun ve Muhasebe Şube Müdürü Yücel Kasap, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile din görevlileri de katıldı.
‘Vakıf Medeniyetinde Ramazan Ayı’ başlığıyla düzenlenen ve geleneksel hale gelen iftar programı,yapılan ikramların ardından dua ile sona erdi.
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin de katıldığı teravih namazının ardından ise cami çıkışında vatandaşlara bal şerbeti ikram edildi.

Vakıf Haftası etkinliklerinin devam edeceğini açıklayan Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, bugün ikindi namazı öncesinde Ulucamii’de vakıf kurucuları ve vakıflara hizmeti geçenlerin ruhlarına ithaf edilmek üzere hatmi şerif ve mevlid-i şerif okutacaklarını hatırlattı. Çorum’daki sosyal yardımlarının da sürdüğünü belirten Yılmaz Kılınç, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere kuru gıda yardımı ulaştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.