ENİSE AĞBAL ÜŞÜMÜŞ
‘Geleceğe Ümit’le Bakın’ sloganıyla 16 yıl önce yola çıkan Özel Ümit Kreş ve Gündüz Bakımevi, Çorum’da kreş olarak planlanan ilk bina olan yeni yerinde hizmete başladı.

Yeni eğitim öğretim sezonuna Üçtutlar Mahallesi Ahçılar 13. Sokak’ta, çocuklar için özel olarak tasarlanan binada başlayan Özel Ümit Kreş ve Gündüz Bakımevi, okul öncesi eğitimde, modern ve kaliteli hizmet anlayışıyla çalışmalarına devam ediyor.

Yeni hizmet binasını tamamen çocukların gelişimlerine ve pandemi koşullarına uygun olarak tasarladıklarını vurgulayan Özel Ümit Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucu Müdürü Ümit Göbelek, alanlarında uzman ve tecrübeli bir kadroyla çocukları geleceğe ve hayata hazırlamaya devam edeceklerini söyledi.

‘Yılların tecrübesini bu binada topladık’

Okul öncesi eğitimde Çorum’da en iddialı kurum olduklarını ifade eden Özel Ümit Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucu Müdürü Ümit Göbelek, sektörde yıllara dayanan tecrübelerini yeni hizmet binasında topladıklarını söyledi.

Bir dönüm arazi üzerine kurulu 3 katlı binada 1000 m2 kapalı alanda müzik odası, cimnastik odası, uyku odası, yaş sınıflandırmasına göre sınıflar, mutfak ve 600 m2’lik 3 bahçeyle hizmet verdiklerini belirten Göbelek, 40’ar m2’lik sosyal mesafeye uygun geniş sınıflarda tabanların, kreş ve çocuk oyun alanları için oldukça uygun olan antibakteriyel akustik PVC ile kaplandığını, pandemi şartları düşünülerek lavabo ve muslukların fotoselli yapıldığını ve her katta çocuklara özel lavabo ve klozetler olduğunu kaydetti.

Özellikle pandemi şartlarında sağlık ve hijyene daha fazla özen gösterdiklerini vurgulayan Kurucu Müdür Göbelek, “Özel beslenme programları ile yemeklerimiz son derece hijyenik ortamda hazırlanıp servis edilmektedir.” dedi.
Yeni hizmet binasında 3 ayrı bahçeleri olduğunu belirten Göbelek, çocukların kafes hayvanlarıyla da vakit geçirebileceği kum bahçe, güvenle oyun oynayabilecekleri sentetik çim bahçe ve bitki yetiştirebilecekleri hobi bahçesinde vakit geçirdiklerini söyledi.

SANAT DOSTU KREŞ
Her sınıfta iki eğitimcinin çocuklarla ilgilendiğini söyleyen Göbelek, “Kurumumuzda bütün çocuklarımızı gözlemliyor, yeteneklerini, iyi olan yönlerini velilerimizle paylaşıyoruz. Yetenekli ve istekli öğrencilerimize piyano başlangıç eğitimleri veriyoruz.” dedi.

‘HEDEFLERİMİZE ULAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ’
Ümit Kreş’te çocuklara her gün İngilizce, müsabakalara katılabilecekleri derecede satranç, robotik kodlama, piyano dersleri-ritm ve orff, değerler eğitimi, folklör ve modern dans, cimnastik, drama ve okuma yazmaya hazırlık derslerinin verildiğini belirten Özel Ümit Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucu Müdürü Ümit Göbelek, “Heyecanla başladığımız işimizde Ümit Kreş ailesi olarak çocuklarımıza doğruluğu, yaşama mutlu ve umutlu bakabilmeleri için sevgiyi, özgüveni, yaşamlarının her döneminde kendilerine yardımcı olacak yeteneklerini keşfetmeyi, kendi yaşıtlarıyla birlikte olmalarını sağlayan paylaşma yetisini, saldırgan ya da içe dönük olma yerine kendini ifade edebilmeyi, tüm yaşamları boyunca en çok ihtiyaç duyacakları sağlıklı iletişim kurma becelerini geliştirmelerini sağlayarak, yaşam kalitesi yüksek, bayrak, vatan ve millet sevgisi ile dolu, fikri hür, vicdanı hür, sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştimeyi hedefliyoruz ve hedeflerimize ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi