FATİH BATTAR

Çorum’da Hitit Üniversitesi bünyesinde Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi desteği ile başlatılan ‘Anne Üniversitesi’ ilk mezunlarını verdi.

22 Ekim-2 Kasım tarihleri arası gerçekleştirilen ‘Anne Üniversitesi’ projesine katılan 57 anne ve anne adayları sertifikalarını alarak üniversiteli anne olmaya hak kazandı.

200'ün üzerinde başvurunun arasından kura ile eğitime katılma hakkı kazanan 57 anne ve anne adayı  eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika alma hak kazandı. 14 gün süren eğitimin ardından üniversiteli anneler cübbelerini giyerek kep atmanın mutluluğunu yaşadı.

Sağlık, finans, kültür, psikoloji, sanat, çocuk gelişimi ve aile içi iletişim gibi konularda eğitim alan kadınlar için Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program kapsamında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan; "Hitit Üniversitesi olarak yalnızca akademik eğitim veren bir kurum olmak değil, toplumun her kesimine ulaşabilen bir üniversite olmak istiyoruz. Bu gibi projelerle daha fazla insana dokunarak toplumun tüm kesimleriyle ilintili olmayı hedefliyoruz." dedi.

"Anne Üniversitesi"nde 40'a yakın akademisyenin 60 kadına farklı branşlarda hem teorik hem de uygulamalı eğitim verdiğini aktaran Alkan, "Bugünün çocuklarının geleceğimiz olmasından hareketle, çocuklarımızı yetiştiren annelere bir şekilde dokunmayı hedefledik ve 'Anne Üniversitesi' projemiz ortaya çıktı. Annelerle akademik bilgi ve tecrübelerimizi paylaşarak, daha iyi yetişmiş bir neslin ortaya çıkmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise; “Anne üniversitesi eğitimlerine katılan 57 hanım kardeşimiz Hitit Üniversitemizin birbirinden değerli hocalarının da desteğiyle sağlıktan edebiyata, çocuk gelişiminden aile içi iletişime kadar pek çok alanda ilgi çeken konularda, bilgi ve birikimlerini geliştirme imkanı buldu.” dedi

Konuşmaların ardından sahneye çıkan üniversiteli anneler birbirinden güzel türküler seslendirdi. Sertifika dağıtımı ve kep atma ile sona eren törende üniversiteli annelerin mutlulukları gözlerinden okundu.

Editör: Haber Merkezi