FATİH AKBAŞ
Tarım ve Orman Bakanlığı Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği aracılığı ile küçükbaş hayvan üreticilerine damızlık koç dağıttı.
Çorum Belediyesi Hayvan Pazarı’nda yapılan dağıtım törenine Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, ÇESOB Başkanı Recep Gür, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ile çok sayıda çiftçi katıldı.


Törende konuşan Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı,  koçların Tarım ve Orman Bakanlığı’nın küçükbaş hayvancılığı destekleme projesi kapsamında dağıtıldığını belirterek, “Koçlar iki yıl süreyle veteriner raporu almadan sürüden ayrılmayacaklar. Eğer bu süre içinde koç satılırsa parası faizi ile birlikte geri alınacak” dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı ise hedeflerinin Çorum’a en iyi koçu getirmek ve ileride başka illerden koç alan değil satan il haline gelmek olduğunu ifade ederek, “Şuan dağıtımını yaptığımız koçlar için uzun bir araştırma gerçekleştirdik ve Sivas’ta bulunan TİGEM işletmesinden aldık. Bunların takiplerini de yapacağız. Hedefimiz dışarından koç getiren değil satan haline gelmektir. Dağıtılan koçların hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde belirtti.


Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise Devletin küçük ve büyükbaş hayvancılığın gelişmesi için her türlü desteği verdiğini dile getirerek, “Dağıtımını yapacağımız koçların maliyetinin yüzde 25’ini üreticiler yüzde 75’ini ise devlet karşılayacak. 73 adet koç üreticilere kura ile verilecek” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından koçlar kura çekimi ile dağıtıldı.