FATİH AKBAŞ
Valiler Kararnamesi ile Çorum’a atanan Vali Mustafa Çiftçi dün görevine başladı.
Akşam saatlerinde Vali Çiftçi için Çorum Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi.  
İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Abdurrahman Başbuğ, Belediye Başkanı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve çok sayıda daire müdürü tarafından karşılanan Vali Çiftçi, polis mangasını selamladıktan sonra makamına geçerek göreve başlama yazısını imzaladı.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kadim bir medeniyete ev sahipliği yapmış turizm ve sanayi şehri olan Çorum’a atanmaktan ve görev yapacak olmaktan dolayı son derece bahtiyar olduğunu belirten Vali Mustafa Çiftçi, “Dünya hayatı fani ömür bir pencereden bakıp geçecek kadar çok kısa. Makamlar mevkiler gelip geçici. Önemli olan bu görevlerden ayrıldığımızda Çorumlular’ın hayır duasını almak ve nihai gayretimiz Hakkın rızasına erişebilmektir” dedi.


Geçmişte İngiltere’de memurlara maaşları zarfla ödenirken, zarfların üzerinde “Bu para kendisine hizmet etmeniz karşılığında sizlere ödünç olarak verilmektir” yazdığını anlatan Vali Çiftçi, “Millete karşı hizmet borcumuz var. Hizmet borcumuzu yerine getirdiğimiz taktirde ancak aldığımız parayı maaşı hak edebiliriz. Felsefemiz, düşüncemiz, ilkelerimiz bu şekilde olacak. Bu şekilde inşallah Çorum’a Çorumlu’ya en güzel şekilde hizmet edeceğiz. Belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve diğer paydaşlarla en güzel şekilde hizmet vereceğiz. Zor ve sorumluluk gerektiren bir görevi üstlendik. Bu görevi layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


22 yıllık meslek hayatı boyunca 13 yıl İç Anadolu’da çalıştığını açıklayan Vali Çiftçi, “İç Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısı Çorum yabancı olmadığım bir yer. Buralar milletin emaneti. Yüce Allah en güzel şekilde hizmet etmeyi nasip etsin” nasip etsin ifadelerini kullandı. 
Vali Çiftçi, Türkiye’nin değişik illerinde Kaymakamlık görevi yaptıktan sonra TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman’ın özel kalem müdürlüğü ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın Başmüşavirliği görevlerinde bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi