FATİH BATTAR

Çorum Web TV’de yayınlanan ‘Şehir Sohbetleri’ programında Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın konuğu olan Vali Mustafa Çiftçi, Acemi Birliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Çorum için bizi en çok heyecanlandıran projelerden biri Acemi Birliği’dir' diyen Vali Çiftçi, pandemi nedeniyle Acemi Birliği’nin Çorum’a gelişinin geciktiğini söyledi.

Yeri bile belli olan Acemi Birliği’nin Çorum’a gelişinde pandeminin etkisi olduğunu kaydeden Çiftçi; “Yaklaşık 2 yıl önce milletvekillerimiz, il başkanımız ve belediye başkanımızla birlikte Çorum’a Acemi Birliği kazandırılması için Milli Savunma Bakanımızı ziyaret etmiştik. Bakanımız Hulusi Akar da talebin değerlendirileceğini ve konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini söylemişti. Konu Cumhurbaşkanımıza geldi o da olumlu buldu ancak araya pandemi girmesiyle Acemi Birliği’nin Çorum’a gelişi biraz gecikti.” dedi

Hatırlanacağı üzere yaklaşık 2 yıl önce Vali Mustafa Çiftçi beraberinde AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, ile Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile birlikte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı makamında ziyaret etmiş, ziyarette Acemi Birliği gündeme gelmişti. Ziyaretin ardından talebin değerlendirileceğini açıklayan Bakan Akar konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu talebi olumlu karşılayarak Çorum’a Askeri Eğitim Birliği’nin kazandırılmasını olumlu karşılamıştı ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen acemi Birliği ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı.