MURAT ÇETİN
Hitit Üniversitesi'nde eğitim gören Afrikalı öğrenciler Marcel Mfouapon Ngamli ve Sylvester Nyirenda, Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan'la birlikte Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ı ziyaret etti. Afrikalı gençler, "Bu bir gönül ziyaretidir." dedikleri ziyaretlerinde, Aşgın'ı tebrik ettiler. 

Çorum'da eğitim görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kamerunlu Marcel ve Zambiyalı Sylvester, Çorum'a geldikleri günden itibaren tüm Çorumlular'dan olduğu gibi, Çorum'un yöneticilerinden de büyük bir destek ve ilgi gördüklerini ifade ettiler. 

"Bizim ülkelerimizde, gençlerin bu makamlarda ağırlanması büyük zorluklar ve katı kurallar içerirken, özellikle yabancı genç bir öğrencinin kabulü hayal gibidir. Biz Çorum'da bu hayallerin tümünü bizatihi yaşadık. Nereye gittiysek büyük bir kabulle karşılandık. Üniversitemizdeki hocalığı döneminden yakinen tanıdığımız değerli hocamız Dr. Halil İbrahim Aşgın'ı bugün Çorum'un Belediye Başkanı olarak görmek, bizi çok mutlu etti, gururlandırdı. Kendisine ve ekibine başarılar diliyoruz. Bizi gönül dostu olarak kabul edip makamında ağırlayan değerli Başkanımız'a gönülden teşekkür ediyoruz." diyen gençlerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Afrikalı gençlere temenni ve ziyaretleri için teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi