FATİH AKBAŞ
Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında 2019 yılı Performans Programı hakkında açıklamalarda bulundu.
Çorum Belediyesi olarak çalışmalarını 7 gün 24 saat esaslı olarak hız kesmeden sürdürdüklerini kaydeden Başkan Zeki Gül, “Hizmetlerin planlanmasında ve sunulmasında, katılımcı bir anlayışla hareket ediyoruz. Kaynaklarımızı etkin ve verimli bir şekilde kullanıyor ve şehrimizin ihtiyacı olan çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Fiziki yatırımlarımızla birlikte toplumsal diyaloga katkı sağlayan, şehirdeki aidiyet duygusunu daha da güçlendiren kültürel ve sosyal hizmetlerle de toplumsal hayatı şekillendiren çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bir yandan günlük sorunlara kalıcı çözümler bularak bir yandan da gelişen teknik ve bilimsel imkânların desteği ile gelecekte ortaya çıkması muhtemel sorunlara karşı projeler ortaya koyuyoruz” dedi.
2019 yılında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Gül sözlerine şöyle devam etti:
“Gider bütçemizin %93’ü öz kaynaklarımız ve İller Bankası payımız ile karşılanacaktır. 2019 yılı bütçesi bir hizmet bütçesidir. Son yıllarda Çorum’a birçok altyapı yatırımı kazandırdık. Bu yatırımların bir kısmı tamamlanma aşamasındadır. 2019 yılı içerisinde de tamamlanarak faaliyete geçecek önemli projelerimiz var. 
2019 yılı planlamamızda da önceliğimiz diğer yıllarda olduğu gibi yine yatırımlar olmuştur. Bütçemizde yatırım giderlerine ayırdığımız tutar 100 milyonun üzerindedir.
DEVAM EDEN PROJELER
2019 yılı bütçesinin 90 milyonluk kısmı 2018 ve öncesinde başlayan yatırımlarımız için ayrılmıştır.  Şehrimizin daha yaşanabilir bir şehir olması adına başlattığımız birçok yatırımın tamamlanmak üzere olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu projelerimizi de teker teker hizmete açıyoruz.  Bazı yatırımlarımız ise devam ediyor. Devam eden yatırımlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum:  Belediye Hizmet Binası, Stadyum, Spor Salonu, Velipaşa Hanı Restorasyonu. 
2019 YILINDA YENİ BAŞLAYACAK PROJELER
Performans Programında tanımladığımız, bütçede 100 milyonluk kaynak ayırdığımız 2019 yılı büyük çaplı yatırımlarımız ise şunlardır:  Atık su Arıtma Tesisi, Kapalı Otopark yapımı, Kaleiçi restorasyon, Kapalı Pazar yeri yapımı, Ayakkabıcılar ve Dikiciler Arastası Projesi hizmet alımı, Hizmet Tesisleri yapımı (Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü depo yenilemesi) 
Oluşturduğumuz 15 kişilik bir ekiple emlak kayıtları yeniden gözden geçirilerek değişimler tespit ediliyor. Kayıtlarımızın doğruluğunun sağlamasını yapıyoruz. 
Gelir artırıcı faaliyet ve çalışmalar planlıyoruz ve planladığımız projeleri hayata geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi Rüzgar Enerji Santraliydi. 
RES YILDA 8 MİLYON LİRA GELİR SAĞLAYACAK
Rüzgâr Enerji Santralimiz tamamlandı ve enerji üretimine başladık. Enerji üretimine başladıktan sonra bugüne kadar 1 milyon 850 Bin TL’lik enerji ürettik. 
Yıllık 6 ila 8 milyon arasında bir gelirimiz olacak.  Yaptığımız yatırımlarla birçok yeni hizmeti vatandaşımıza sunmaya başladık. Bunlardan en önemlileri Kadın ve Gençlerimize sunduğumuz eğitim ve sosyal kültürel destek hizmetleri. Bu konulardaki hizmetlerimize aksatmadan devam edeceğiz. Biz göreve başladığımızda sadece Kültür hizmetleri ve gıda yardımı faaliyetleri yürütülürken, bugün kadınlara, gençlere ve imkânı olmayan birçok vatandaşımıza birçok sosyal hizmeti sunmaktayız. 
ALTYAPI VE ÜSTYAPISI İLE MODERN BİR ŞEHİR TESİS EDİYORUZ
Büyük yatırımlarımız hızla tamamlanıyor ve şehrimizin çehresi değişiyor, buna paralel olarak altyapımızın yenilenme ihtiyacı oluşuyor. 2018 yılında hemen hemen tüm mahallelerimizde yol ve kaldırımlarda yenileme çalışmalarına yoğun bir şekilde başladık, bu çalışmalara 2019 yılında da devam edeceğiz.  Su, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekeleri yapımı, yol ve kaldırım yapımları için bütçemizde ayırdığımız pay 50 milyon TL olmuştur.  Buna yol yapımı için harcayacağımız kamulaştırma giderleri dahil değildir.” 

 

Editör: Haber Merkezi