RECEP MEBET
33. Ahilik Haftası kutlamaları dün Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı.

Törene AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mustafa Gökgöz ve Mustafa Kılıç, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Durmuş Buyruk, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, bazı esnaf odası başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ÇESOB Başkanı Recep Gür tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı okundu.

YILIN AHİSİNE SAYGI
Hazır elbiseci esnafından Mehmet Boyabatlı (77), Çorum’da yılın ahisi olarak seçildi.
54 yıllık esnaflık geçmişiyle takdir toplayan Mehmet Boyabatlı, mutluluğunu ÇESOB Başkanı Recep Gür ve Çorum Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek’le paylaştı.

VALİ’Yİ ZİYARET ETTİLER
ÇESOB Başkanı Recep Gür ve beraberindeki heyet, Ahilik Haftası nedeniyle Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret ettiler.
Yılın Ahisi Mehmet Boyabatlı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, Mustafa Çiftçi’ye çiçek takdim edildi.

Nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çiftçi, Çorumlu esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası’nı kutladı.
Ziyarette konuşan Çiftçi, “Birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en güzel örneği olan Ahilik Teşkilatı, ecdadımızın asırlardan beri iktisadi ve sosyal hayatını düzenlemiş, insanımızın yetişmesi ve terbiyesinde büyük hizmetler vermiş, bünyesinde doğruluk, dürüstlük ve kardeşlik değerlerimizi barındırmıştır” dedi.

Vali Çiftçi, “Tüm çalışan esnafımızın, sanatkârlarımızın ve halkımızın Ahilik Haftası’nı tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimizin büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
Ziyaret sonrası, katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör: Haber Merkezi