M.BURAK YALÇIN

Çorum SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, sanayi işletmelerinin 2018 yılına ait Yıllık İşletme Cetveli’nin en geç 30 Nisan 2019 tarihine kadar Bilim ve Sanayi İl Müdürlüğüne vermeleri gerektiğini söyledi.

Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(SMMMO) tarafından “Kurumlar Vergisi Beyanname Düzenleme” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Odanın konferans salonunda gerçekleşen programa Çorum SMMMO Başkanı Ali Can Doğan ve oda üyeleri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Çorum SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, 2018 yılına ait Yıllık İşletme Cetveli’nin en geç 30 Nisan 2019 tarihine kadar Bilim ve Sanayi İl Müdürlüğüne vermeleri gerektiğini söyledi.

43’üncü Karadeniz Oda Başkanları toplantısını 23 odanın katılımıyla Karabük’te gerçekleştirdiklerini ifade eden Ali Can Doğan, toplantıda TÜRMOB’un ilgili bakanlıklar ile yaptığı görüşmeler sonucunda Gelir İdaresi Başkanlığına yaptığı talep üzerine, muhasebe mesleğinin önemli sorunlarından biri haline gelen ve sürekli uzatmalarla çözümleye çalışılan beyan süreleri, vukun 115 numaralı sirküleri ile uygulanabilir bir hale getirildiğini, yapılan değişiklik ile mesleğin önemli bir sorununun çözüldüğünü ifade etti.

Mücbir sebep konusunda bakanlıkla görüşmelerin devam ettiğini, bu sorunun da yakın zamanda çözüleceğini dile getiren Doğan, “Meslektaşlarımızın bir başka önemli sorunu olan müteselsil sorumluluk konusunda çalışmaların devam ettiği, sorumluluk sınıflarının objektif esaslara ve meslek mensubunun lehine düzenlenmesi konusunda da çalışmaların devam ettiği, bu sorunun da kısa zamanda çözüme kavuşulacağı belirtildi” diye konuştu.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mustafa Gün de programda “Kurumlar Vergisi Beyanname Düzenleme” konusu hakkında eğitim semineri verdi.