M.BURAK YALÇIN

Çorum Merkez Köy Muhtarlığı Derneği Genel Kurulu bugün yapıldı. 139 üyenin oy kullandığı seçimde mevcut başkan Zeki Oral 89 oy ile yeniden başkan seçilirken, diğer aday  Yaşar Sayar ise 46 oyda kaldı.

Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula çok sayıda muhtar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı okunmasının ardından derneğin yıllık faaliyet raporu okunarak ibra edildi.

Kurulun divan başkanlığını Mustafa Uysal yaparken, divan üyeliklerine ise Osman Külcü ile Ömer Barın seçildi.

İki liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Zeki Oral 84 oy alarak yeniden Çorum Merkez Köy Muhtarlığı Derneği başkanlığına seçildi. Yaşar Sayar ise 46 oyda katıldı.

Kurulda konuşma yapan Çorum Merkez Köy Muhtarlığı Derneği Başkanı Zeki Oral, muhtarların devlet ile halk arasında köprü vazifesi yaptığını belirterek, “Muhtarların halka en yakın hizmet götüren elçiler olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Seçimler sonucunda kaybeden kimsenin olmayacağını da ifade eden Zeki Oral, “Seçim sonucunda Çorum kazanacak, köylerimiz kazanacak. Göreve geldiğimizde büromuz atıl durumda idi derneğimizi modern bir binaya kavuşturduk. Daha sonra ilimizde Muhtarlar Federasyonu kurarak Türkiye Muhtarlar Konfederasyonuna üye olduk. Bundan sonra da köy halkımız ile devletimiz arasında köprü olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Zeki Oral’ın yönetimi ise şu isimlerden oluştu: “Hasan Börekçi, Hüseyin Karaca, Mehmet Sarmaşık, Murat Ünel”