Kazanmak zorunda olduğumuz bir maçı zorda olsa kazandık. Gerçekten maç öncesi bu kadar zorlanacağımızı tahmin etmiyordum. 66. dakikada gelen ilk gole kadar gerçekten çok zorlandık.
Evet kadromuz sıkıntılıydı fakat bu maçın hiç bir mazereti yoktu ve geçde olsa bulduğumuz gollerle maçı farklı kazanmayı başardık.
Sonuçta kazanmamız gereken bir maçı kazandık. 15 maçtır kazanamayan rakipte geçtiğimiz hafta tecrübeli teknik adam Armağan hoca göreve başladı ve önde basarak Çorum FK’ya geriden oyun kurmasına izin vermedi. Her yan topta önde iki oyuncusunu bırakarak kapanmayacağının sinyalini verdi. İlk dakikada girilen pozisyon gol olsa çok farklı bir senaryo yazılabilirdi.
Devre arasına 0-0 berabere biten maçın ikinci yarısının ilk dakikalarında Hasan Hüseyin’in ayakları ile çıkardığı pozisyon endişeleri iyice artırdı. Allahtan tecrübeli isim Hüseyin Bak’ın kafası ile gelen gol ve sonrasında direnci kırılan rakip önünde Sinan sahne aldı ve 11 dakikada üç gol atarak fişi çeken isim oldu. Kaptan Umut da ona eşlik etti. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maçı kazandık.
Evet altı haftadır yenilmiyoruz dört galibiyet iki beraberlik aldık  ancak onuncu sıraya demir attık kaldık. Buda ilk yarıda gereksiz kaybettiğimiz puanların cezası. Şu anda 40 puanla onuncu sıradayız ve kalan 10 maçımız var. Bu on maçın beşi içerde beşi deplasmanda yani ortada sahibini bekleyen 30 puan var. Play-off hedefine ulaşmamız için otuz puandan 23’ünü alırsak kesinlikle istediğimiz yerde ligi bitiririz. Bu belki aşağı düşer ancak işimizin hala çok zor olduğunu unutmamamız gerekir.
Grupta hedefsiz bir iki takım dışında herkesin altla veya yukarı ile ilgili hedefleri var. Çorum FK onuncu sırada ve play-off hedefini kovalıyor. On birinci ve on ikinci sırada Maraş ve Zonguldak biraz rahat görünüyorlar. Sonrasındaki sekiz takım ise ligde kalma mücadelesi veriyor. Çorum FK’nın içerde oynayacağı beş maçta 15 puan çıkanması halinde deplasmandaki beş maçta 8 puan hedefe götürür. Kalan maçlara baktığımızda en büyük avantaj hedeften kopan iki takımla iç sahada oynanacak maçlar gibi görülüyor.
Diğer sekiz maçta ya düşme hattı ya play-off potasındaki rakiplerle oynanacak ve her maç gerçekten zor. Bu saatten sonra maçlık düşünmek yerine on maçlık düşünmek daha doğru. Biz sezon sonuna kadar 23 puanı nasıl alırızın mücadelesini vermemiz gerekiyor.
Kalan maçlara dönüp bakıyorum, dönüp kadromuza bakıyorum işimiz gerçekten zor. İsmet hocanın dediği gibi bazı maçlara bakıyorum mümkün değil diyorum. Bazı maçların belli bölümlerine bakıyorum kesinlikle başarırız diyorum. O yüzden gerçekten yorumlamak çok zor. Bazı maçlarda çok zorları başardı çok kolayları ise başaramadık. Beklentimiz var tabiki umudumuz altı haftalık periyotta arttı ancak önümüzde çok daha zorlu bir on maçlık periyot bizi bekliyor.
Bunların ilki Amedspor maçı. Rakip iki haftadır kaybediyor ve içerdeki bu maçı kazanarak çıkışa geçmek isteyecek. Zor deplasman ancak imkansız değil. Bu maçta futbol oynamak kadar mücadele etmek ve sahaya yüreğini koymak gerekiyor. Her ne kadar dar kadromuzda sakatlıklar nedeni ile sıkıntılar olsada sahaya çıkan her futbolcu onun hakkını vereceğine inanıyorum. Dediğim gibi önemli olan isimler değil formayı giyip sahaya çıkanın yüreğini ortaya koyması. Bunu başardığımız takdirde istediğimizi alarak döneceğimize inanıyorum. Bu arada devre arasında kadroya katılan ve büyük beklentilerimiz olduğu isimlerden de bu maçta bir patlama beklemek hakkımız olduğunu düşünüyorum.
Sancaktepe maçının diğer anlamlı tarafı ise amatör lisansla oyuna son dakikalarda giren Hüseyin Can Sözüdoğru oldu. Keşke İsmet hocam 3-0 iken alsaydı daha fazla görme şansımız olsaydı. Alt yapıdan yetişip 2. ligde hedefli bir takımda forma giymek ve giydirmek büyük iş. Kulüp alt yapısından yeni isimlerin çıkması gelecek adına son derece önemli. Nafican’ların sayısını çoğaltmak önemli. Bunun içinde acilen alt yapıya bir tesis yapmak olmazsa olmaz. Umarım bunuda Çorum olarak başarırız.