Grup belli oldu fikstür çekildi Çorum FK’da kadro büyük oranda belli oldu. Özellikle son iki transferle birlikte camiada moraller yükseldi umutlar arttı.
Gruplar belli olduğunda eyvah yine ateş grubuna düştük derken beyaz grupta Urfaspor ve Pendikspor’un sonraki hamleleri bu düşünceleri büyük oranda değiştirdi. Şu anda iki grup içinde kolay veya zor demek gerçekten  yanlış olur.
Gerçi Başkan hangi grup olursa farketmez diyor ama geçen sezon bunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Fikstür konusunda da geçen sezona göre iyi demek mümkün, Hepsinden önemlisi ilk iki hafta grubun ligden çıkan iki takımı ile oynamıyoruz ayrıca birinide bay geçmiyoruz.
Saha içine girecek olursak Fatih Başkan’n gemileri yaktığını ve bu sezon son kurşunu atmaya karar verdiğini son iki transfer ile gördük. Maliyet olarak kulübün en pahalı ve tabiki ses getiren transferlerini yaptı.
Şu anda kadro planlaması tamam gibi. İlk yarıyı kapatan Muhammed Fettahoğlu’nun yerine bir transfer daha olacak gibi görülüyor. Bunun dışında her mevkide iki alternatifli bir kadro yapıldı. Mevkilere baktığımızda iyi bir ekip oluşturulduğunu düşünüyorum.
Her zaman söylediğim gibi iyi ekip olmak iyi takım olmayı getirmiyor. Hedefe gitmek içinde kesinlikle takım olmayı başarmak gerekiyor. Geçtiğimiz yılda yaşadığımız hüsranının nedenini bu sezon başında duyduklarımız ile daha iyi anladık. Görüntüde takım olmuşuz ancak içirde kazan fokur fokur kaynamış.
Aykan hoca tecrübeli ve üst liglerde görev yapmış bir teknik adam. Gerçekten eline iyi bir kumaş verildi. Bundan iyi bir takım çıkarmak ve üzerine oturtmak artık onun elinde. Başkan malzemeyi aldı helvanın kalitesini tutturmak artık onun elinde.
Tabiki tek başına Aykan hoca ile olacak iş değil bu. Kadronun yaş ortalamı bayağı yükseldi. Hedefe giden yolda tecrübe çok önemli. Bu tecrübeli isimlerinde ellerini taşın altına koymaları gerekiyor. Süper Lig tecrübeli isimlerin yapacakları abilik ile takım olmayı başardığımız takdirde ROTAKUPa hedefine ulaşmamak için hiç bir neden görünmüyor.
Saha içindekilere düşen görev kadar tribüne gelerek destek verecek taraftarlara ve kulübe sahip çıkacak Çorumlularada görevler düşüyor. Bu iş sadece sahada futbol oynamakla olmuyor. Kulüp kombine bilet fiyatlarını açıkladı altına yorumlar ‘Bu fiyat ne böyle Süper Lig maçımı izliyoruz’ diye. Yav kardeşim kimseye zorlu kombine satılmıyor. Almıyorsan maç günü gidersin istediğin tribünden 20-30 liraya biletini alıp maça girersin. 
Kombine demek loca alın demek maça gelip çekirdek çıtlatarak maç izlemek isteyenlere değil, kulübe sahip çıkmak takımına maddi ve manevi destek verenler için geçerli. Localar açıklandı kulüpten bildirilen sadece iki loca satıldı. (Onun biriside başkanın firması). Her zaman olduğu gibi ilk alan yine Ayka Enerji sahibi Çorum sevdalısı Kadir Yüksel oldu.
Yönetim, teknik heyet ve futbolcular saha içinde şehir ve taraftar ise tribün saha dışındaki görevlerini yerine getirmeleri halinde bu sezon neden olmasın demek zor olmasa gerek. Yeterki inanalım ve destek verelim. 
Futbolun garantisi tabiki yok ancak bu kadro o güveni veriyor. Lige iyi başlayıp futbol şansını da arkamıza almamız halinde sezon sonunda özlediğimiz hasret kaldığımız üst lig neden olmasın diyorum. Ekiple ilgili olarak ise antrenman ve bir iki maç izledikten sonra daha net şeyler yazma imkanımız olur diye düşünüyorum.
Geçtiğimiz haftalarda rekabet ve düşmanlıkla ilgili bir branşla ilgili görüşümü dile getirmiştim. Sonraki gelişmelerde duyduğum benim tahmin ettiğimden daha derin ve kötü durumda olduğu yönünde. Çorum’un parlayan yıldızı olan bu branşın körelmemesi ve daha büyük başarılara ulaşması için rekabete devam edip düşmanlığı bir kenara bırakmak gerekiyor. Umarım bu dileğimizi iki tarafta duyar ve sporun rekabeti içerisinde kalarak mücadeleye Çorum ve milli takım adına devam ederler takipteyiz bekleyip göreceğiz.