Ligin dördüncü haftasında üçüncü beraberliği Turgutluspor deplasmanında alan Çorum FK’da özellikle hücum bölgesinde işler yolunda gitmiyor. Kırmızı Siyahlı takım dört maç sonunda iki maçta gol atmayı başaramazken Ergene deplasmanındaki dört gol olması grubun en az gol atan takımı konumunda.
Geçtiğimiz hafta Sakaryaspor önünde çıkan kart, verilmeyen penaltı, sayılmayan gol diye hakemi eleştirdik bunun yanında ise takım olarak hücumda etkili olamadığımızı dile getirdik. Bu gerçek Turgutluspor deplasmanında da açıkca göründü.
Her ne kadar 23. dakikada on kişi kalmış olsak da sahadaki futbolun genel görüntüsü bunu açıkca gösteriyor. Bu konuda savunulacak malzemeler mutlaka olacaktır. Orta sahadan hücuma çıkıştaki takımın en etkili ismi Umut yaklaşık iki aydır sakatlıktan dönemedi. Diğer alternatif isim Seçgin sakatlıktan çıktı beklenen performansa gelemeden gereksiz kartla cezalı duruma düştü.
Kanatlarda Burak tam forma kavuşuyor diye sevinirken sakatlandı. Halil İbrahim bir maç iyi bir maç kayıplarda. alternatifler ise çok formsuzlar ve hazır değiller hala. orta sahadaki diğer iki isim Hasan ve Muhsin sakatlıktan yeni döndüler performansları beklentilerin uzağında.
Buraya kadar saydığımız mazeretler doğru ve gerçek. Ancak diğer asıl önemli olan gerçek ise bu takı büyük bütçeli ve alternatifli bir kadroya sahip. Kadro içerisinden bunları çözmek gerekiyor. Ahmet hoca ilk maç öncesi göreve geldi ilk haftalar mazereti vardı ancak bugün dördüncü maçını oynadı ve artık bu konuda mazereti kalmadı. Bu kadronun içinden yeni alternatifleri bularak bu eksikleri gidermek zorunda.
Maçın hemen ardından sosyal medya üzerinden yapılan eleştirileri katılıyorum ancak tek suçu Ahmet hocaya yıkarak dördüncü haftada ikinci hoca değişikliğini dile getirmek Çorum FK’nın ne imajına nede kulübün ekonomik politikasına uymaz, Eleştirmek doğruyu göstermek bu dönemde yapılacak en doğru iş. Ahmet Yıldırım’ın kariyerini gözardı ederek hiç bir şey bilmiyor havası oluşturmak hem ona hem de takıma ihanet. Ahmet hocamda gerek antrenmanlarda özellikle de maçta yedek kulübesinde daha ağırlığını koyarak ve sahaya pozitif enerji vererek varlığını göstermeli. Tribünden taraftarlar gibi maç izlediği zaman haklı olarak onlarda eleştirilerin dozunu artırıyorlar.
Kulübüdeki kıvılcım sahaya ateş olarak dönecektir bu yüzden olumlu yönde kenardan gelecek uyarılar ve katkılar saha içindeki futbolcular için çok önemli. Ahmet hocanın kulübedeki varlığını saha içindeki futbolcunun ve tribündeki taraftarın görmesi ve hissetmesi hedefe giden yolda çok önemli.
Gelelim maçın asıl kahramanı Batuhan Er’e. Büyük umutlarla transfer edilen tecrübeli futbolcu ilk üç hafta sonunda gol olarak olmasada mücadelesi ile olumlu not alıyordu. Ancak Turgutlu maçında yaptığı ile takımına resmen ihanet etti. Pozisyon gereği olur anlarım, takımın menfaatine olur tolera edilebilir. Maçın 23. dakikasında orta sahada bir faul verdi vermedi yüzünden sahanın hakimi ile inatlaşarak kendini attırmak ne demek allah aşkına. Bu önce takım arkadaşlarına sonra kulübüne ve formasını giydiğin bu şehre iharetten başka bir şey olamaz. Genç futbolcu değilsinki gençliğine verelim. Bu hareketin karşılığı kesinlikle çok ağır olması ve tüm takıma örnek olmalı. Bunu teknik heyet ve başkandan bekliyoruz.
Ahmet hocam açıklamasında bir seri yakalamak zorundayız diyor. Evet hocam artık başka çare kalmadı. Bu takımın dört maç sonunda bulunduğu konumu emek ve destek veren kimse haketmiyor. Bunun içinde takımı ateşleyecek ve disiplini sağlayacak gerekli adımları atmanız gerekiyor. Artık mazeretlerin arkasına sığınmadan çıkışa geçmek zorundayız.
Takım kaptanlarına bu noktada iş düşüyor. Takım olmak için onlarında ağırlığını koyması ve bu tür sorumsuzlukların önüne geçmeleri gerekiyor. Kısacası bu kritik süreçte tüm birimlerin üzerine düşmesi yapması gerekiyor. Yoksa faturası çok ağır olur.