Yakaladığımız çıkışı devam ettirmek ve moral motivasyona zirve yaptırmak adına önemli bir maçtı. Ancak o kadar kötü bir zamanda geldiki bu maç. Gerçekten işimizin çok zor olduğunu görmemek mümkün değildi. Bu tür maçta futbol şansımızın yanında olması çok önemliydi. Öylede oldu. Rakibin gole kadar kalemizde kaçırdığı pozisyonları gözümüzün önünde canlandırırsak bunu daha iyi anlayabiliriz.
Sahadaki görüntüye baktığımızda iki takım arasındaki çok büyük farkları görmemek mümkün değil. Bırakın saha içine yedek kulübelerine baktığımız zaman bile bu mümkün. Bir tarafta yedi kişilik ek listede ikisi kaleci, üçü henüz hemen hemen forma giymemiş üç genç ve sadece iki hamlelik oyuncu var. Diğer kulübeye baktığın zaman ise Süper Lig’de yıllarca oynamış ara transfer döneminde senin kadroya katmak için büyük çaba harcadığın ancak olmayan bir isim ve hazır on kişilik futbolcu ordusu.
İki kulübe arasındaki fark bile maçın özeti bence. Maça gelirsek İsmet Hoca elindeki kadroyu en doğru şekilde kullanmaya çalıştı. İki sağ bekten birini solda oynattı. Savunmanın önüne üçüncü stoper Mete’yi koydu. Hücumda iki alternatif Mikail’in topla çıkması ve yeni transfer Ömer Bozan olurken ağır sahada Mikail’in bunu yapma şansı yoktu. Zaten maç öncesi sakatlığı vardı risk alınarak oynatıldı. Sinan’a ise top götüremediğimiz için en verimsiz maçlarından birini oynadı.
Rakip kalede ilk yarıda iki yan toptan girdiğimiz pozisyonlar var bunlardan golü bulsak sonuç değişirmiydi çok zor bir ihtimal çünkü gerçekten rakip tam bir takım. Türk futbolu adına sevindiğim görüntü bir takım ancak bu kadar dikine futbol oynar. Yan pas yaparak pas sayısını artırmak değil direk hücumu düşünen ve bunuda başarıyla yapan bir takım. Dört dörtlük bir takım ve bulunduğu yeri fazlası ile hak ediyor.
Çorum FK için ilk yarıda kaybedilen puanların ardından play-off hedefi gerçekten çok zor. Hele hele bu dar kadro ile daha da zor. Takımın yükünü çeken isimlerden iki üç tanesinin olmadığı haftalarda hele hele böyle kritik maçlarda işimiz çok zor. Manisa karşısında topa sahip olmak ve hücumda üretmek adına eksiklerin ne kadar önemli olduğunu gördük.
Maç sonunda yapılan bazı yorumlarda İsmet Hoca’nın yanlış oyun anlayışı diye yapılan eleştirileri okuyunca hayret ettim. Bu arkadaşlar ya kulübeye bakmıyorlar yada bilmiyorlar. Eldeki malzemeye göre çıkabilecek en iyi kadro ile çıktı. Önceliği kaleyi savunmaya verdi. Ekstra yaptığı tek şey üçüncü stoperi ön libero olarak oynatmasıydı ki bana göre oda doğru bir hamleydi. İsmet Hoca açık oynatsaydı böyle etkili hücum gücü olan bir takıma karşı maç sonunda 6-7 gibi farklı skorla mağlup olsak ne moral kalacaktı ne de hava. O yüzden bu maçta İsmet Hoca’yı eleştirmek büyük haksızlık.
Bu arada sezon başından buyana genelde her maç sonunda eleştiri oklarının hedefinde olan isim kaleci Hasan Hüseyin’e bu maçta hakkını vermek gerekiyor. Maçın 72. dakikasına kadar takım oyunda kaldıysa bunda en büyük pay kaleci Hasan Hüseyin’e ait. Kendisini tebrik ediyorum. Kulübede alternatif isim olması ona yaramış umarız bu performansını artırarak devam ettirir.
Kadro derinliği ve alternatiflere baktığımız zaman Çorum FK’nın play-off potasına girmesi gerçekten çok zor. Çünkü üzerimizdeki takımlara baktığımız zaman kadro kalitesi ve derinliği olarak çok iyi durumda fazla takım var. Hekimoğlu, Kocaelispor, Erzincanspor bunların bir kaçı. Tabiki hedefsiz takım olmaz ve Çorum FK’da bu hedef doğrultusunda mücadelesini sonuna kadar sürdürmeli. 
Fatih Özcan’ın yerinde olsam transferin kalan üç günlük süresinde gelecek yılın kadrosuna yönelik hamle yaparım. Gerçi ara transfer döneminde istediğin futbolcuyu bulmak, bulsan da almak çok zor. Fakat bu yönde araştırma yapmak çok daha doğru bir adım olacaktır. İkinci yarıya da kötü başladık umarım bunu üçüncü haftada Kocaelispor maçında terse çeviririz. Gerçekten çok kritik bir maç oynayacağız. Hem kendimiz hem rakip açısından son derece önemli.  Hayırlısı hep beraber bekleyip göreceğiz.