EROL TAŞKAN
Önemli kısmı tamamlanan İskilip Çakmak dede Kur'an Kursu'nda inşaat çalışmaları neredeyse durmuş  durumda. Hayırseverlerin desteği ile devam eden inşaat çalışmalarının yarım kalması, İskilip halkı olmak üzere, konudan haberdar olan herkesi derin bir üzüntüye sevkediyor.

Tamamlandığında bölgenin en büyük Kur'an Kursu unvanına kavuşacak. Yetiştirdiği hafızlarla ünlü olan İskilip'te, Çakmak Dede Kur'an Kursu'nun tamamlanmasıyla beraber, İskilip'in ilim irfan yolundaki hizmetleri de büyük bir ivme kazanacak. 

6 katlı binadan oluşan devasa yapısıyla yarım kalmış hali bile gurur abidesine dönüşen Çakmak Dede Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, mahzun bir şekilde kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor. 

Hayır sahipleri için kıyamete kadar açık kalacak bir hayır kapısı olan bu kutlu hizmet, tamamlandığında gökteki meleklerin bile hürmet ettiği hafız öğrenciler, ilim irfan sahibi olacak. 

Bina yapısı ve büyüklüğü ile modern bir eğitim tesisi haline gelecek olan Çakmak Dede Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu için çağrıda bulunan İskilipliler, Çorum Müftülüğü'nden de bu konuda destek istediler.

Binada yönetici ve öğretmenler odaları, toplantı salonu ev konferans salonu, temel öğretim sınıfı, 4-6 yaş eğitim sınıfı, yüzüne öğretim sınıfları, 10 adet hafızlık sınıfı, 16 adet yatakhane, 3 adet misafirhane ve spor salonu yer alacak.