Cumhuriyetimizin 95. yılı İskilip ilçesinde coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, 28 Ekim pazar günü Kaymakamlık önünde Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başladı.
İskilip Şehit Mikail Kaya Stadyumunda gerçekleşen ve ilçe merkezinde tüm okulların katıldığı  bayram kutlama programı Akşemseddin Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Değişik okullardan alınan bazı etkinliklerle çeşitliliğin arttırıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.


İskilip Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, Garnizon Komutanı Jan. Per. Astğ Erkan Ulukaya ve Belediye Başkanı Recep Çatma okul öğrenci ve öğretmenler ile vatandaşların bayramlarını kutladılar.
Yapılan açıklamaya göre program Akşemseddin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve şiirler eşliğinde sunulan oratoryo gösterisini aynı okul öğrencileri folklor ekibinin oyun havaları takip etti. Yarışmalarda dereceye giren şiirler, mehter takımı gösterisi ile Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi folklor ekibi halk oyunları ve bando takımının gösterileri izleyenler tarafından tam puan aldı.  


Cumhuriyet Bayramı kutlama programına İskilip Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, Garnizon Komutanı  Jan. Per. Astğ Erkan Ulukaya ve Belediye Başkanı Recep Çatma, Hitit Üniversitesi İskilip MYO Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, İskilip Emniyet Müdürü Erol Karasu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçe geneli ilkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen Cumhuriyet Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin dağıtıldığı bayram programı okulların geçit töreniyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi