İskilip’te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün 104. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri İskilip Kaymakamlığı tarafından klibinin hazırlanması amacıyla dronlarla görüntülendi.
Şehitlikte çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Garnizon Komutanı Per Teğ. Erkan Ulukaya’nın günün anlam ve önemine uygun konuşması ile tören sona erdi.

Çelenk töreninin ardından şehitlere kabirleri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okunup  dua edildi.

Protokol üyeleri daha sonra kabir ziyareti sonrası şehit aileleriyle birlikte,  yeni kurulan Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.
Ziyaretin ardından ise 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün 104. yılı kutlamaları Öğretmenevinde İskilip Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Süleyman Atcıoğlu konuşmasında, “Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil, boynumuzun borcu, vatan savunması, hürriyeti için bir ölüm kalım mücadelesi olan bu zaferi gelecek nesillere anlatmaktır. Çünkü geçmişi hatırlayamayanlar, onu bir kere daha yaşamak zorunda kalırlar” dedi.

‘Yemen’ ve ‘Hey Onbeşli’ türkülerini seslendiren okul korosunu zeybek gösterisi izledi. Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemek ile program sona erdi. (Haber Merkezi)