Çorum’un Kargı İlçesinde koronavirüs vakaları hızla artıyor. Kargı’da pozitif vaka sayısı 200’ü bulurken, evde karantina altında tutulan kişi sayısı ise 500 olarak belirlendi. Geçtiğimiz günlerde de Göl köyünde 2.ölüm olayı gerçekleşti.

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs (Covid-19) hızla yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs tehdidi Kargı ilçesinde de hızla yayılıyor.

Kurban bayramı öncesi vaka sayısı 50, evde karantina sayısı ise 150 olan Kargı’da bu sayılar katlandı.
Edinilen bilgiye göre; Kargı ilçesinde vaka sayısı 200'e çıkarken, evde karantina sayısı ise 500'e çıkmış durumda. Öte yandan çok sayıda köy karantinaya alınmaya devam ediliyor.

Koravirüs vakalarının bu denli artmasının sebebi vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına tam anlamıyla uymaması olarak belirtiliyor.
Toplu yemekler, düğün yemekleri yasaklandı ancak, buralarda bulaşan virüsler yayılmaya devam ediyor.

Özellikle köy yerlerinde evlerde yapılan mevlidler ise tehlikeye davetiye çıkartıyor. Göl Köyünün karantinaya alınmasının sebebinin ise bir evde yapılan mevlit olduğu ileri sürüldü. Vaka sayısı ve evde karantina sayısının yüksek olduğu Kargı ilçesinde koronavirüsten ölümler de gerçekleşmeye başladı. Yetkililer, kurallara uyulması konusunda çağrıda bulundu. (İbrahim Efe)

Editör: Haber Merkezi