Çorum Valiliği Kargı ilçesine bağlı Sinanözü köyü Karatepe mevkii ile Sinop’un Saraydüzü ilçesine bağlı Yalmansaray köyleri arasındaki sınır bölgesinde çıkan orman yangınına ilişkin bir açıklama yaptı.

Valilik’ten yapılan açıklamada Çorum’daki yangında 25-30 hektar alanda yangının kontrol altına alındığı belirtilirken, yangının Sinop’a doğru ilerdiği ifade edildi.

Bölgede 2 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter, 23 araöz, 16 iş makinesi ile toplam 82 kişinin yangın söndürme çalışmalarına devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “03.09.2020 günü saat 13.50 sularında Çorum/Kargı ilçesi Sinanözü Köyü Karatepe Mevkii ile Sinop/Saraydüzü ilçesi Yalmansaray köyleri arasındaki sınır bölgesinde Ormanlık alanda yangın olduğu ihbarı alınmıştır. İhbarın alınmasına müteakip Orman İşletme ekiplerince, yaklaşık (25-30) hektar ormanlık alanda başlayan yangına müdahale edilmiş gece saatlerinde de çalışmalara devam edilerek kontrol altına alınmaya çalışılmıştır. 04.09.2020 günü sabah saatlerinden itibaren devam eden yangın rüzgârın da etkisi ile Sinop ili bölgesine doğru büyüyerek devam etmiş ve şuana kadar yaklaşık (80-90) hektarlık ormanlık bölge yanmıştır. Genel olarak Çorum ili sorumluluk sahasında yangının başlaması ile beraber yaklaşık (20-25) hektarlık bir alan yanmış, sorumluluk bölgemizde hali hazırda yanan bir saha bulunmamakta ve soğutma çalışmalarına devam edilmekte olup, yangın Sinop ili sorumluluk bölgesinde devam etmektedir. Halen bölgede takviye ekiplerle birlikte; (2) yangın söndürme uçağı, (3) Helikopter, (23) Arazöz, (16) İş Makinası/araç ile toplam (82) kişi ile söndürme çalışmalarına devam edilmektedir.”