Dokuz maç önce gelinen bu noktayı kimse inanın hayal bile edemezdi. Kocaelispor maçını oynayan takım bundan sonra dokuz maçta yedi galibiyet ve iki beraberlik alır dese ben de dahil herkes güler geçerdi.

Çorum FK maçların belli bölümlerindeki futbolu ile sonuca gittiği çok maçlar oldu. Ancak bu çıkışın olduğu dönemdeki maçlara baktığımızda ise kırmızı siyahlı takım daha çok kazanma odaklı oynuyor. İsmet hoca bu zorlu dönemde skor odaklı bir oyun anlayışı oynatıyor bu da böyle kritik dönemde çok daha önemli.

Erzincan maçı öncesi beraberlik iyi skor diyenlerdendim. Maçın ilk yarısını izledikten sonra neden üç olmasın dedim. Ancak sahadaki görüntü galibiyet umudu veriyormuydu kesinlikle hayır., Çünki rakip kalede pozisyonumuz yoktu. Buna karşın rakibinde kalemizde tehlike yaratamadı. Rakibi iyi kapattık ancak hücumda Mikail, Cengiz ve Umut topu ileriye götüremeyince pozisyon üretemedi.
Futbolda ne kadar koşarsan mücadele edersen et futbol şansıda yanınızda olursa bir şekilde kazanıyorsunuz. Erzincan’da da öyle oldu ve rakibin risk aldığı anlarda orta sahada baskı sonunda kapılan top Oktay’ın mükemmel pası, Cengiz’in görerek adrese teslim ortası ve golcünün topun geldiği yöne kafası ile gelen golle Çorum FK öne geçti.

Son bölümde buldukları yerden şişiren rakip önünde savunmada Murat ve Abdulhamit hava topu üstünlüğünü kurdular. İki üç seken ve düşen toplarda şansda yanımızdaydı sonuçta bir altın değerinde üç puan daha kazandık.

Ligin ilk yarısında evimizde berabere kaldığımız üçüncü play-off yolundaki rakibimizi yenerek hem hedefe bir adım daha yaklaştık hemde ikili averaj üstünlüğünü ele geçirdik.
Evet büyük işler yaptık ancak hedefe gitmek için önümüzde çok daha zorlu maçlar bulunuyor. Kalan sekiz haftada kağıt üzerinde baktığımızda iki maçımız kolay görülüyor, Diğerleri birbirinden zorlu geçeceği kesin. Özellikle üç deplasman maçında oynayacağımız Şanlı Urfaspor, Hacettepe ve Gümüşhanespor’un ligde düşme hattında olmaları bu maçları çok daha zorlu hale getiriyor.
Erzincan maçını tribünden izleyen bir futbol adamının dediği bir kelimeden hareketle Çorum FK tecrübesi ile kazanıyor. Evet tecrübeli isimlerin ağırlıkta olduğu kadra bu maçları nasıl oynaması gerektiğini çok iyi biliyor ve ona göre oynuyor. Her ne kadar Erzincan maçında önceki maçlardaki kazanma isteği ve arzusunu tam olarak göremesekte artık kazanmasını bilen ve bunu alışkanlık edinen bir kadroya sahibiz.

Futbolda mücadele, oyun ve futbol şansı kadar rüzgarıda arkanıza almanız çok önemli. Çorum FK, Kocaelispor maçının ardından bilinen yaşananlardan sonra bunu başardı. Rüzgarı arkasına alarak dolu dizgin yoluna devam ediyor. Evet play-off hedefine iyice yaklaştık ancak şunuda unutmayalım bu kadro play-off için bu kadar zorlanmamalıydı. Bunu söylerken dokuz maçlık bu çıkışı küçümsemek için değil bizim olmamız gereken yere biraz geç geldiğimizi belirtmek için yazıyorum.

Önümüzde sekiz günde oynayacağımız üç kritik maç var. Çarşamba günü Hekioğlu, pazar günü Urfa deplasmanı perşembe günü ise Uşakspor ile üç kritik maç. Bu seriyi devam ettirmemiz halinde üç maç sonunda hedefi büyük oranda garantileyebiliriz. Tabiki puan kayıpları olacaktır ancak son haftalara rahat girmek için bu maçları kayıpsız geçmek çok önemli.
Takım böyle bir çıkış yapmış adım adım play-off’a koşuyor dönüp bakıyoruz şehre sadece üç yüz dörtyüz kişilik bir grubun derdi gibi görünüyor. En ufak bir hareket yok. Aynı durumdaki diğer illere baktığımızda neler oluyor neler.

Çorum sevdalıları Ayka Enerji ve Uzay Yapı Gayrimenkul her zaman olduğu gibi yine memleketinin takımlarının yanında olduklarını Erzincan deplasman masraflarını verdikleri katkı ile gösterdiler. Malesef bu isimlere yenilerinin eklenmesi gerekiyor. Çıkılan bu yolda yükü paylaşmadığımız sürece işimiz zor.