RECEP MEBET
Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Oğuzlar Yerleşkesi 1. Etap inşaası devam ediyor.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen ‘Oğuz Adası Projesi’ kapsamında temelleri atılan binalar, birer birer yükseliyor. 
İhale ve yer tesliminin ardından, Uryapı tarafından başlanan inşaa çalışmaları, Obruk Barajı kıyısındaki Dikmen Kızıltepe mevkiinde sürüyor. Yaklaşık maliyeti 5.6 milyon TL olarak belirlenen yapım işinin, 670 günde tamamlanması hedefleniyor.
Hitit Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nın hazırladığı şartname doğrultusunda başlayan ilk etapta; 1 adet kafeterya, 1 adet bungalov, 1 adet güvenlik kulübesi, 4 adet kuş gözlem terası, 1 adet yüzer iskele ile altyapı ve yol çalışmalarının tamamlanması planlanıyor.

 Bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlaması beklenen projeden bahseden yetkililer, “Yeni imkanlara zemin hazırlayacak nitelikte bir çalışma olan yerleşkede, toplam 36.471,43 metrekare alan içerisinde kuş gözlem terasları, bungalov evler, otel, idari bina, kantin/kafeterya, yüzer iskeleler ve yüzer havuzun yer alacak” diye konuştular.

Projenin, Çorum’un zengin biyolojik çeşitliliğinin ortaya çıkarılması, Obruk Barajı’nın su ürünleri açısından değerlendirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi, bölgenin gizli kalmış doğal güzellikleri ve biyolojik çeşitliliğin ortaya çıkarılmasına önemli katkılar sağlayacağına işaret eden yetkililer, bugüne dek Çorum’da yapılamayan su sporlarının da Obruk’ta gerçekleştirilecek olmasının heyecan verici bir gelişme olduğunu ifade ettiler.

OĞUZ ADASI PROJESİ HAKKINDA
“Amacımız eğitsel faaliyetlerimizi ilgili alanlarda uygulamalı eğitimler yaparak sürdürmek, bölgeyi ulusal ve uluslararası spor müsabakalarını yapılır hale getirmek, mevcut turizm potansiyelini ve bölgenin tanınırlığını arttırmak” diyen yetkililer, proje ile ilgili şu bilgileri verdiler:

“Oğuz Adası Projesi ile Oğuzlar ilçesi Obruk Barajı kıyısında Sosyal ve Sportif Tesisler ile Doğa Kampı açılmasıyla birlikte bölgenin alternatif bir turizm merkezi haline getirilmesi, ekonomik yönden dezavantajlı olan bölgenin ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor. 

Proje kapsamında yapılması planlanan Sosyal ve Spor Tesisi içerisinde yer alacak olan engelsiz doğa kamp alanı ve engelsiz kafeterya, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yaparken, Obruk Barajı ve Kızılırmak havzasının sahip olduğu doğal güzelliklerin yanında organik tarımsal üretim potansiyeli ile ekokent olmaya aday olan Oğuzlar ilçesi de kısa sürede şirin bir turizm beldesi olacak.

Oğuz Adası projesi kapsamında geliştirilecek olan yenilikçi dijital uygulamalar sayesinde TR83 bölgesinin doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin bilinirliğinin artırılması hedeflenirken, Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş yolu boyunca ve turist akışının yoğun olduğu destinasyonlarda, gelen engelli ve engelsiz yerli ve yabancı turistlere yönelik bütüncül bilgilendirme, e-rehberlik ve e-yönlendirme hizmetini geliştirilecek, bu sayede turistlere bölgenin tarih, kültür, doğa, spor, gastronomi, av, dağcılık, balıkçılık, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığı gibi turizm seçenekleri tanıtılacak. Özellikle e-menü, e-rehber ve e-temsilci mobil uygulamalar sayesinde, Oğuz Adası Tesisine gelen yerli ve yabancı turistlere Çorum’un turizm imkanları konusunda bilgilendirme yapılabilecek, alternatif turizm olanakları tanıtılarak bireysel zevklere ve tercihlere göre turistleri yönlendirme imkanı sağlanacak.

Proje kapsamında yürütülmesi planlanan engelsiz spor etkinlikleri, tematik kamp faaliyetleri ve kuş gözlem ve fotoğrafçılığı yarışması düzenlenerek, farklı tercihleri ve ihtiyaçları olan turistlere aynı tesiste hizmet verilebilecek, faaliyetlerin sürekliliği ve turizm çeşitliliği sağlanarak bölgenin turizm potansiyeli arttırılacak.”

Editör: Haber Merkezi