Gruplar belli oldu fikstür çekildi ve artık lig için geri sayım başladı. Evet gerçekten kağıt üzerinde zor bir gruba düştük bu zorluk fikstür çekiminde de devam etti gerek oynadığımız ilk hafta maçlarındaki rakipler gerekse ilk maçın ardından bay geçmek dezavantajı ile karşılaştık. Tabiki bunların hepsi kağıt üzerinde görünen bölüm ancak şampiyonluk için asıl önemli olan sahadaki görüntü olduğuna göre. Sahadaki görüntümüze odaklanmalıyız.

Fazla büyük olmayan hedeflerle başlayan yeni sezon transferi bir Havuç ile değişti. Gerçekten Umut Kaya’nın transferinden sonra Fatih Başkan birden vitesi çok yükseltti ve ardından yaptığı transferlerle bir anda grubun favorileri arasına girdi. Dış transfer ile iç transfer arasındaki makas açılıncada dengeleme yoluna giderek doğru bir hamle yaptı.

Tesisin ne kadar önemli olduğunu ilk çalışma döneminde gördük. Kendi tesislerinde iki dönem kampına çok rahatlıklı yaparak ekonomik olarakta büyük bir kazanç sağladı. Bolu kampında da taktiksel olarak yapılacak çalışmalarla lige hazır hale gelmeyi amaçlıyor. Tecrübeli teknik adam gerçekten kadro yapılanmasından son derece memnun. Nasıl olmasın ki başkan listenin hep birinci sırasındakileri almış. Artık top Bahri hoca ve öğrencilerinde.

Tabiki saha dışında da görevi olanlar var. Bu şehrin takımına sahip çıkmak ve maddi manevi destek vermesi gereken sanayici ve iş adamlarımız. Transfer tahtası kapalı olan ve açma çabasındaki Sakaryaspor’a yapılan destek örnek olmalı bence. Sakarya TSO’su takımın bir sezon boyunca oynayacağı 18 deplasmanın masraflarını üstenmiş. Düşünsenize bir takım sezon boyu deplasman masrafını düşünmeyecek. Çorum TSO’muzda iyi bir organize yaparak Çorum’dan 18 iş adamı veya ikişerli gruplar halinde 36 isim belirler ve her deplasmanı iki iş adamına verebilir.

Çorum FK’da birde olumsuz eleştirimi yapayım. Yerel basın takip edenler bilirler fikstür çekimi sonrasında okurlarımıza takım fotoğrafı ile birlikte fikstürü yayınlarız. Bu 15-20 yıldır böyle olmuştur. Malesef bu yıl bunu bir türlü beceremedik. Beceremedik derken Başkanından altına tüm birimlere söylememize rağmen bir takım fotosu çekemedik çektiremedik. Antrenman yasağı olduğu için biz gidemedik kulüpte bu takım fotosunu bir türlü alamadı. Belki küçük gibi görünebilir fakat kurumsal bir yapıya kavuşturulmak istenen Çorum FK için önemli bir eksiklik olarak görüyorum.

İl Özel İdaresi tarafından alınan malzemeler dün ASKF’ye üye kulüplerin 17’sine dağıtıldı. Diğerleride ligleri başladığında malzemelerine alacaklar. Fakat fazla değil 6-7 yıl öncesine gittiğimizde malzeme dağıtım töreninde kulüpler verilen malzemeyi bırakın tek başına taşımayı 3-4 kişi ile anca götürürdü. Fakat yıllardır ayrılan ödenek aynı kaldığı için, kulüp sayısı ve malzeme fiyatları arttığı için alınan malzeme tek fileye sığacak duruma geldi. ASKF Başkanı dile getirdi birde biz burdan dile getirelim İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine. Umarız duyarlar veya okurlarda yeni yıl bütçesi planlarken Amatör spora ayrılan ödeneği hakettiği seviyeye çıkarırlar.