Gazi ve İnönü Caddesi gibi işlek güzergâhlarda, trafik akışının sağlıklı yürümesi için ‘Akıllı Yaya Geçidi’ uygulamasına geçilmesi istendi.

Birbirine çok yakın yaya geçitleri nedeniyle trafik akışında aksamaların yaşandığını belirten bazı uzmanlar, Valilik, Çorumpark ve Belediye önüne yayalar için sinyalizasyon sistemi kurulmasını önerdiler.

GÜVENLİ ve KONTROLLÜ ÇÖZÜM

‘Akıllı Yaya Geçidi’ olarak isimlendirilen sistemin büyükşehirlerde sıklıkla kullanıldığına dikkat çeken uzmanlar, böylece trafik akışının daha kontrollü ve güvenli sağlanabileceğine işaret ettiler.

Uzmanlar, İnönü Caddesi’nde de uygulanmasını önerdikleri sistemin yanı sıra birbirine yakın olan yaya geçitlerinde de düzenlemeye gidilmesi ve sayılarının azaltılması tavsiyesinde bulundular.

SAAT KULESİ KAVŞAĞI’NDA DA DÜZENLEME ŞART

Saat Kulesi çevresindeki kontrolsüz yaya geçişlerinin de önlenmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, Hürriyet Meydanı’ndaki kaldırımların kenarına şeffaf bariyerler konulmasını önerdiler.

Yaya trafiğinin yoğunlaştığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne ise asansör ve yürüyen merdivenli üst geçit kurulmasının yerinde olacağını anlatan uzmanlar, böylece hem sürücü hem de yayalar için trafik güvenliğini tehlikeye düşüren mevcut görüntünün ortadan kalkacağını sözlerine eklediler.

Editör: Haber Merkezi