Pandemi sürecinde, otomotiv sektöründe yaşanan durağanlık yerini hareketliliğe bıraktı.

Alınan ekonomik tedbirler ve piyasadaki normale dönüş beklentisi, sıfır araçlarda talep patlamasına neden oldu.
Toplu taşıma yerine kendi araçları ile ulaşımı tercih edenlerin sayısındaki hızlı artışa işaret eden uzmanlar, sıfır kilometre araç arzının yetersiz olduğunu dile getirdiler.

Otomotiv sektörüyle ilgili olarak OTOPARK köşemize açıklamalarda bulunan uzmanlar, kamu ve özel bankaların sunduğu kredi imkanlarının pazarda hareketliliği tetiklediğini kaydettiler.
İkinci el otomobil fiyatlarındaki artışın da vatandaşları sıfır araç alımına yönlendirdiğini belirten uzmanlar, yaptıkları değerlendirmelerde şu görüşlere yer verdiler:

“Koronavirüs salgınından etkilenmemek için toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyen vatandaşlar, araba sahibi olma planlarını gerçeğe dönüştürmek için harekete geçtiler.
Taşıt kredisiyle birlikte sunulan kampanya fırsatlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar, uygun koşullarda araba sahibi olmak için oto galerilere adeta akın ediyorlar.

Pandemi sürecinde üretime ara veren otomobil markalarının talebe cevap vermekte zorlanması, ikinci elde de talep artışına neden oldu. Fiyatlardaki aşırı artış sonrası beklemeye geçen bazı vatandaşlar ise ÖTV indirimine gidilmesini istiyor.”

Editör: Haber Merkezi