M.BURAK YALÇIN

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, önümüzdeki günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Çorum’a geleceğini belirterek, Savunma Sanayi hususunda Çorum’da istişare toplantısı ve çalıştay düzenleneceğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Bugün parti merkezinde gerçekleşen istişare toplantısı öncesi AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘KAMP PROGRAMINDA ÇORUM’UN TALEP VE SORUNLARINI İLGİLİLERE İLETTİK’

Geçtiğimiz haftasonu AK Parti’nin düzenlediği 28. İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldıklarını ve son derece verimli bir kamp programı gerçekleştirdiklerini belirten Yusuf Ahlatcı, “Özellikle Çorum’un sorunlarını ve taleplerini en birinci ağızdan tüm bakanlarımıza iletme fırsatımız oldu. Seçim döneminde kamuoyu ile paylaştığımız tüm taleplerimizi orada birebir muhataplarına iletme fırsatımız oldu” dedi.

SAĞLIK BAKANI İLE GÖRÜŞECEKLER

Ahlatcı, eski Devlet Hastanesi ile ilgili çalışmalara başlamak üzere Sağlık Bakanı’ndan randevu talep ettiklerini ve bu haftasonu Sağlık Bakanı ile görüşeceklerini ifade etti.

HULUSİ AKAR ÇORUM’A GELECEK

Kampta Acemi Birliği ve Savunma Sanayii hususlarında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüşme yaptıklarını ve kendilerinin önümüzdeki süreçte Çorum’a geleceğini de kaydeden Ahlatcı, bu kapsamda istişare toplantısı ve çalıştay düzenleneceğini söyledi.

‘HAVALİMANI İLE İLGİLİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÖNEMLİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ’

Havalimanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ahlatcı, şunları söyledi: “İlimizin en başlı taleplerinden olan havalimanı konusunda da birinci ağızlarla diyalog içerisindeyiz. Bunla ilgilide taleplerimizde de hükümetimizin yaklaşımı güzeldi. Bununla ilgili önümüzdeki hafta önemli girişimlerde bulunacağız.”

‘PROTOKOL İFTARLARINA MÜMKÜN OLDUĞUNCA KATILMAYACAĞIM’

Ramazan Ayında protokol iftarlarına mümkün olduğunca katılmayacağını aktaran Ahlatcı, “Ramazan Ayı içerisinde İl Başkanı olarak, yönetim kurulu üyelerimizle beraber kendi özel bir programımız dahilinde etkinliklerde bulunacağız. Protokol iftarlarına mümkün olduğunca katılmayı düşünmüyorum. Ramazan’da iftarın ramazanın ruhuna uygun olarak, kimlerle yapılması gerektiği açıktır. Birbirimizi ağırlamaktan ziyade halkımızla birlikte olmayı öne çıkaran programlar yapacağız. Belediye Başkanlarımızdan yapacağımız programlardan birbirimizi ağırlamaktan ziyade bu minval üzere programlar yapmalarını kendilerinden istiyorum” şeklinde konuştu.

Ahlatcı, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde Çorum’a geleceğini sözlerine ekleyerek, kendisini ağırlamaktan son derece mutlu olacaklarını kaydetti.